Homecinema

Plex – Chromecast – Samsung TV – Denon en Canton?

Beste

Ik ben redelijk nieuw in de wereld van AV-receivers en 5.1-surround. Ik zou graag een set Canton Movie 95 aanschaffen met de Denon avr-x2600h DAB, wat mij een goede combinatie lijkt. Zeker om later ook een tweede ruimte aan te sluiten die enkel voorzien zal worden voor audio ((DAB)-radio en muziek)

Thuis heb ik een Plex-mediaspeler op een zelfgebouwde minipc. Deze stuur ik nu momenteel aan via mijn Samsung-TV die op hetzelfde netwerk zit met de Plex-app. Dit werkt super, maar ik mis het 5.1-geluid.

Advertentie

Momenteel ben ik ook aan het afwachten tot wanneer de nieuwe Google Chromecast (Sabrina) zijn introductie maakt om dan digitale tv te schrappen aangezien het dan waarschijnlijk mogelijk wordt om makkelijk apps te gebruiken via Android TV.

Nu zit ik met de vraag: Plex draaien dan via deze nieuwe Google Chromecast of toch nog via de Samsung TV zelf. Dit toestel is een goedkope 4K-TV ( € 700 toen) van twee jaar oud en heeft soms het probleem om beeld op de hoogste kwaliteit te streamen (dit kan eventueel wel met voor-transcodering, al wil ik dit liever niet, kan een Chromecast dit oplossen?).

En de hoofdvraag: is het makkelijk om de Denon binnen Plex te kiezen om 5.1-geluid af te spelen? Hier heb ik tot nu toe geen ervaring mee en kan dit dus ook niet uittesten vooraleer aan te kopen. Dus graag luister ik naar jullie mening. Op het internet lees ik zaken als DLNA kiezen, maar zonder verdere uitleg, waardoor ik toch benieuwd ben naar een eventuele echte gebruikerservaring.

Alvast bedankt

Antwoorden (1)