Bronnen en spelers

Marantz/Denon Heos – streamingdienst Qobuz?

Beste,
Ik maak al een tijdje met plezier gebruik van Denon apparaten met multiroom Heos.
Nu heb ik interesse in een Marantz NR 1200 stereo netwerk receiver, waarbij ik graag eens wil kennismaken met Qobuz om audio te streamen in hoge resolutie.
Ik heb begrepen dat Qobuz helaas (nog) niet geïntegreerd is in de Heos omgeving. De support van Marantz deelde me mee dat dit ook op korte termijn niet het geval zal zijn. Ze hebben me aangeraden om Airplay te gebruiken.
Volgens mij streamt airplay in CD kwaliteit in niet in hoge resolutie.
Ik heb ergens gelezen dat de hifi software Audirvana Plus dit mogelijk maakt om via PC windows te streamen, maar dit zou issues geven in samenwerking met een Marantz receiver. Enfin, voor mij is dit nogal complex om te volgen.
Is er iemand die hier een oplossing voor heeft?
Hartelijk dank.

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (1)

Jamie Biesemans
31 maart 2021 om 09:52

Hallo Karel,

Qobuz in hi-reskwaliteit streamen naar een Marantz, Denon of HEOS-toestel kun je via een kleine omweg. Je gebruikt dan een app van een derde. In dit artikel leggen we het je uit:

https://fwd.nl/entertainment/streamingdiensten-streamen-via-dlna-alles-wat-je-moet-weten/

Overigens biedt de Qobuz-app zelf ook (experimentele) ondersteuning voor streaming via het DLNA-protocol, maar in onze ervaring werkt het niet zo stabiel. De Qobuz-app is niet op alle OS'en helemaal gelijk, dus het kan zijn dat je deze optie eerst moet aanvinken bij de instellingen.

0