Homecinema

Keuze achter speakers of niet?

Ik heb het review gelezen over de Samsung HW-Q90R en overweeg de aanschaf. Het is echter zo dat mijn bank 20 centimeter van de muur af. U geeft aan dat dit niet ideaal is.

Vraag 1 Is de kwaliteit van de HW-Q90R nog steeds beter of kan ik beter een HW-Q80R kan aanschaffen of een model met achter speakers die naast de bank staan?

Vraag 2 Ik wil de achter speakers op de grond plaatsen of moeten deze perse worden opgehangen?

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (2)

Anoniem
01 augustus 2020 om 16:26

Anwoord 1: De kwaliteit van de HW-Q90R is hetzelfde als die van de HW-Q90R, maar door de losse achter speakers zorgt de Q90R voor een mooier geluidsbeeld. Geluiden kunnen dan namelijk meer weergegeven worden zoals ze in het geluidsbeeld geplaatst zijn. Je hoeft dan ook niet meer in het midden te zitten om te kunnen horen waar de geluiden vandaan komen en dat is fijn als je met anderen wilt kijken.

Antwoord 2: Achterspeakers kunt je het beste op of wat boven oor-hoogte plaatsen, zodat voorwerpen in de kamer weinig invloed kunnen hebben op de weergave. Die van de Q90R hebben aan de bovenkant  aparte weergevers voor hoogte-kanalen en als je die te laag plaatst zullen de hoog geplaatste geluiden in het geluidsbeeld niet goed weergegeven worden.

0

Sir oled
03 augustus 2020 om 02:39

Beste,

In uw geval zou ik toch opteren voor HW Q80R die zelfde soundbar is als de HW-Q90r. De achterspeakers zullen uw weinig bijbrengen van deze als u ze op de grond moet zetten en is eigenlijk not done.

 

Mvg,

0