Luidsprekers

Hoe krijg ik het geluid van mijn tv naar een Denon Home 250?

Sinds kort heb ik een denon home 250 gekocht. Nu heb ik wvb de aansluiting op de tv een DAC tussen de denon en mijn tv gezet. Denon is analoog, televisie digitale audio.

Ik heb middels een optische kabel (hdmi arc is niet mogelijk) de televisie verbonden met de DAC. Output zijde vd DAC is het analoge signaal naar de Denon speaker (middels 3.5mm kabel).

Het geluid werkt nu en wordt overgebracht van mijn tv naar de denon alleen wanneer ik het volume wil aanpassen moet ik handmatig het volume van de denon aanpassen. Dit gaat niet met de afstandsbediening. Ook hoor ik nog steeds allebei het geluid vd televisie en de denon. Ik kan het volume wel aanpassen met de afstandsbediening maar dan pas ik alleen het volume van de tv aan.

Hoe kan ik beide problemen oplossen? Wil graag naar een situatie dat, zodra ik de tv aanzet, alleen het geluid te horen is vd denon speaker en kan worden aangepast met de afstandsbediening.

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Een antwoord toevoegen

Je kunt alleen een antwoord plaatsen met een account op FWD.nl. Met een account krijg je een overzicht van je vragen en antwoorden, kun je eigen vragen en antwoorden bewerken, en krijg je een notificatie zodra er een antwoord gegeven is.

Antwoorden (2)

Ferdy
29 juni 2020 om 13:24

Beste Sjoerd,

Dit gaat niet, als je deze Denon home 250H wilt blijven gebruiken, dan is er maar één oplossing via de APTX Bluetooth module, dan wordt de smartphone de afstandsbediening van de Denon.

Wat ik niet aanraadt, als je het financieel kunt opbrengen is het verstandiger op de Yamaha WXC--50 samen met MusicCast te gebruiken.

Met vriendelijke groet

0

lisvdi
28 mei 2021 om 20:56

Hoi Sjoerd,
Heb je inmiddels al een oplossing hiervoor gevonden? Wij willen hetzelfde doen. Zo niet, kun je dan iets meer vertellen over de kabel die je gebruikt voor de niet-ideale manier?

0