Luidsprekers

Hoe krijg ik geluid van de tv uit alle vijf de speakers van mijn HCS?

 

Beste mensen, ik heb een HCS van LG, de BH7240BW Ik heb mijn settopbox van KPN aan de HCS gekoppeld en de HCS aan mijn TV (LG 47LA6918-ZA). Maar ik krijg nu geen enkel geluid uit mijn achterste speakers. Als ik de test doe, dan werken de speakers wel. Ik heb ook wel eens geluid gehad van de tv uit mijn achterste speakers. Hebben jullie tips voor mij hoe ik weer uit alle vijf de speakers het geluid van mijn tv kan krijgen? Of hebben jullie een verklaring waarom dat niet zou kunnen? Alvast bedankt voor jullie hulp.

 

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (3)

Bart de la Fosse
26 juni 2018 om 12:06

Kijk even of de KPN-ontvanger daadwerkelijk zo ingesteld staat dat het DD 5.1 uitstuurt. Dat kun je waarschijnlijk vinden bij de audio-instellingen. Daarnaast is het nog niet standaard dat bijvoorbeeld een tv-zender 5.1 aanbiedt. Hierdoor kan het ook zijn dat je geen geluid krijgt op je rears :)

0

Kapitein
26 juni 2018 om 19:20

Beste Bart,

Je hebt helemaal gelijk, daar was ik inmiddels al achter gekomen. Ik heb altijd gezocht naar de instellingen van de tv en de home cinema set, maar nooit gedacht aan de instellingen van de set top box. Daar was inderdaad het probleem, en heb ik het kunnen verhelpen. Dank je wel voor het meedenken en reageren, dat stel ik op prijs.

Vriendelijke groeten,
André van der Leij

0

Bart de la Fosse
26 juni 2018 om 19:58

Graag gedaan en nu ten volle genieten van het geluid!

0