Homecinema

Geeft een subwoofer in standby stand trillingen door die voelbaar zijn door buren?

Sinds kort hebben wij een soundbar met subwoofer in onze woonkamer staan.

De buren zeggen gek te worden van de trillingen van onze subwoofer. Zij hebben last van deze trillingen op tijden dat hij uit staat (in standby).

Is dat mogelijk?

 

 

 

 

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (12)

Martijn Chel
14 maart 2020 om 22:27

Ik kan natuurlijk niet zien wat jouw subwoofer in z'n vrije tijd (standby) doet, maar het lijkt me zeer sterk. Je kunt het zelf testen door hem er in standby iets lichts voor te houden (bij de woofer zelf). Een stukj papier, een krant, wat stof. Als het beweegt dan doet de subwoofer iets. Maar dan nog, als jij hem niet hoort lijkt het me heel sterk dat de buren hem horen.

0

Anoniem
15 maart 2020 om 01:28

Als een subwoofer aan staat, kan het zijn dat de trillingen door ons niet voelbaar zijn.  Echter, onder de grond door naar de buren toe kunnen zij wel last hebben.

Het lijkt mij ook vreemd dat ze wat voelen, omdat de trillingen worden veroorzaakt door geluid..

Ik zal morgen je tip uitproberen, bedankt!

0

Anoniem
15 maart 2020 om 15:56

 

Kan je wel adviseren om de subwoofer te ontkoppelen. Bijvoorbeeld met de "SVS SoundPath" Deze werken met bijna alle subwoofer modellen. Het helpt om vloer- en muurtrillingen te voorkomen/verminderen. Dus zo ook om klachten van buren te voorkomen. Tevens komt het ook het geluid ten goede ;-)

Er zijn ook andere manier om subwoofer te ontkoppelen. Speciale matjes waar je de sub op kunt plaatsen. Zelf gebruik ik al jaren de "SoundPath" En geen last dat er iets gaat trillen/resoneren.

Wij wonen vrij dus gelukkig geen last van buren die kunnen gaan klagen :D

 

0

Anoniem
15 maart 2020 om 15:58

Edit: lijkt mij sterk dat zij last kunnen hebben als de sub uit staat. Dus niks doet. Trek anders de stekker er eens uit en klagen de buren dan ook nog. Kan best zijn dat trilling elders vandaan komen ;-)

Maar heb je hem aanstaan. Ontkoppel de subwoofer van de vloer.

0

Anoniem
15 maart 2020 om 22:21

Vannacht op verzoek van de buren de stekker eruit gehaald.  Geen terugkoppeling gehad helaas.

De subwoofer staat al op een isoleerplateau die zij voor ons hebben gekocht. Werkt dat hetzelfde als jouw genoemde svs soundpath?

Groeten, Larissa

0

Anoniem
16 maart 2020 om 07:01

Dat weet ik niet. Er zit nogal verschil tussen de diverse merken en hoe je de sub erop hebt staan. Beetje goede mat of voetjes zijn aardig aan de prijs. Auralex Subdude svs soundpath

Wat voor vloer heb je. Laminaat, vloerbedekking, tegels etc..... Bij laminaat zie je wel eens dat men deze strak tegen de muur heeft liggen. En zo de trillingen de muur in kunnen  gaan. Controleer of je de vloer zwevend hebt liggen.

Google zoek opdracht waar je nodige informatie zult vinden ;-)

subwoofer ontkoppelen van vloer

0

Anoniem
16 maart 2020 om 17:35

ik heb een Rel sub die geplaatst is op een mooie tegel van graniet met viltjes onder geplakt. Onze ondergrond is parket met een gelijmde onder parket op de betonnen vloer.

Dit was om een beter geluid te krijgen en dat werkt. Onderburen heb ik niet maar ik merk zelf geen trillingen in onze parket en nog geen klachten van onze buren die naast ons wonen.

Misschien een idee.

0

Anoniem
16 maart 2020 om 22:17

Aangezien mijn buren geen terugkoppeling/reactie geven of de stekker eruit helpt, ga ik er verder geen energie meer in stoppen.

Bedankt voor alle reacties, ik ga verder kijken (en luisteren 😁) naar mijn film op Netflix.

 

 

0

Anoniem
18 mei 2020 om 08:08

Helaas hebben we opnieuw problemen met de buren. Zijn blijven zeggen dat het voelt alsof er een generator onder hun bed aan staat s nachts als wij slapen.

De subwoofer in ons huis staat op standby.

De buren zeggen diverse ict'ers te v hebben gesproken en dat zij zeggen dat de subwoofer in standby stand nog steeds zoekt (met Bluetooth?) en er dus nog steeds resonantie is.

Ze willen dat we s nachts alles uitzetten of plateaus kopen.

Is er iemand die een antwoord heeft of evt. resonantie van een standby woofer overlast kan bezorgen bij de buren?

 

 

0

Sir oled
18 mei 2020 om 15:28

Beste,

Probeer eens een overkomst met de buren om zelf eens te luisteren op een avond zo kunnen jullie zelf beslissen wat te doen.

Bij geen compromis tussen beide standpunten geraakt dit alleen maar verzeild in een ongekend burendispuut met soms verstrekkende gevolgen voor de leefomstandigheden voor jullie beide geburen en waarschijnlijk nog anderen.

Nu is het een welles nietes spelletje van eigen groot gelijk dus ook dit is  zorg goed voor elkaar.

succes !

0

Anoniem
20 mei 2020 om 13:11

Het probleem wordt gevoeld door 1 buurvrouw. Haar partner voelt het niet, wij zullen het ook niet voelen.

Het zal dus gemeten moeten worden. Maar dat zullen de buren zelf moeten bekostigen.

0

Anoniem
20 mei 2020 om 13:13

Helaas ondernemen ze daar (nog) geen actie in.

 

Ik ben dat welles nietus spelletje inderdaad wel beu onderhand.

Groeten, de topic starter

0