Receivers en versterkers

Vragen over eARC ondersteuning apparaten?

Beste mensen.

Ik weet niet waar ik deze vraag het best stel, dus probeer ik het hier eens.

Momenteel bezit ik nog een normale HD1080P LED-televisie in combinatie van een 9 jaar oude Pioneer AV-receiver (5,1). Deze ondersteunt geen ARC.

Daar ik dit jaar mijn TV wil vervangen door een 4K UHD tv ben ik ook genoodzaakt om mijn receiver te vervangen. Want deze ondersteund natuurlijk nog geen doorgang voor de 4K signalen. Zeer jammer want deze receiver doet nog altijd goed werk naar wat het audiogedeelte betreft.

Voor TV heb ik mijn ogen laten vallen op de 2019 NanoCell LED van LG. Deze is reeds in bezit van HDMI 2.1 (dus ondersteund native eARC)

Wat receivers betreft, ik heb geen behoefte aan alle fancy extratjes. Ik verwacht enkel goeie verwerking van geluid, en ondersteuning van DTS-master, Dolby -HD, … Alsook wens ik alles te bedienen met 1 afstandsbediening. En de automatische lipsync functie in eARC spreek mij ook wel aan.

Na wat opzoekwerk ben ik gekomen op de Marantz NR1510. Deze heeft wel maar HDMI 2.0b maar ondersteund wel al het eARC protocol.
Deze ondersteunt ook geen 4K-upscaling, maar aangezien de tv deze functie al heeft zie ik hier ook niet het nood van in.
Ben ik hiermee future proof? Wat bedoel ik hiermee; neem als ik binnen 5 jaar een nieuwe 8K tv wil kopen, kan ik dan nog altijd deze receiver gebruiken om mijn High-Definition codecs geluid op te ontvangen? Ik veronderstel van wel, aangezien de TV dan via eARC het geluid uncompressed  kan doorspelen naar de reveiver?.

Dan had ik graag nog wat duidelijk gekregen over de eARC-ervaring.

Is het de bedoeling dat alle apparaten eARC ondersteunen (dus HDMI 2.1?) Of moet enkel de receiver en de TV dit ondersteunen?

Voorbeeld, Apple TV (geen earc), xbox-one S( ook geen earc) komen op de receiver toe, deze is dan op zijn beurt verbonden op aan de tv (of anders om, alles op de tv aangesloten, en dan geluid enkel naar receiver…).  Zal ik met deze configuratie ook kunnen gebruikmaken van de automatische lipsync functie en zo?

Alvast bedankt voor jullie antwoorden.

mvg

Mathias

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (3)

Sir oled
05 augustus 2019 om 12:32

Beste,

Eerst en vooral de receiver vervangen is mogelijk maar dit lijkt mij in jouw specifiek geval een betere oplossing ;

https://www.hdfury.com/product/4k-vertex2-18gbps/

werkt perfect en zeer goede ondersteuning mits de nodige kennis van het Engels.

De hoera verhalen van het earc protocol moet je ook in de nodige context plaatsen dit is relatief en zal zeker ook zijn problemen met zich meebrengen kijk naar de huidige arc implantatie en je hebt al een idee wat ik bedoel.

Voor earc hebben beide apparaten inderdaad de earc functie nodig anders is het een no-go, dus ook alle externe apparaten.

Een 1 apparaat bediening is de Logitech Harmony Elite een prima keuze . ( misschien wel  de beste)

Upgraden naar een 8 k is enkel de moeite vanaf 85 inch mits je neus erop ( binnen de 2,5 meter) en zal binnen 5 jaar nog altijd  een flink pak geld kosten.  Laat je  niet verleiden door  allerlei misleidende marketing strategieën.

 

succes !

0

boysenm
05 augustus 2019 om 13:04

Beste,

 

Alvast bedankt voor het antwoord.

Dus als ik het goed begrijp is dit een HDMI-box waar ik alle toestellen op aansluit (alsook een HDMI kabel van de tv voor de eARC), en ik vertrek naar mijn receiver voor de audio? Eigenlijk een beetje een splitter voor beeld en geluid?

Hoe wordt de output naar de tv voorzien vanuit dit bakje? Of kan ik deze dan allemaal koppelen met de Logitec controller?  Neem nu: ik wil apple Tv activeren, ik druk op de Harmonie op de apple tv functie, dan wordt de tv ingeschakeld, voorzien van de juiste input, en wordt de receiver ingeschakeld en geschakeld naar de juiste input? Kan ik dit zo bekijken?

Is inderdaad jammer om mijn receiver weg te doen (die perfect de HD-codecs aankan) moet vervangen door een nieuwe versie als dit totaal niet nodig is.

Dus op dit bakje op dit bakje kan ik ook binnenkomen met de blue-ray speler en zo? De lipsync moet dan wil nog manueel worden aangepast?

Hier ben ik momenteel redelijk op de sukkel.

Als ik de Apple Tv gebruikt moet ik hem op 1 waarde instellen, en telkens ik switch naar de Xbox, of de telenet box moet ik terug andere waardes instellen. Ik weet niet wat hiervan de reden is, maar het is echt een probleem.  De receiver is een Pioneer VSX 820. Ik heb vooral problemen met de XBOX one S. De telenet en apple TV liggen zeer dicht bij elkaar. op de Xbox zit een grote vertraging.

 

EDIT:

Nog even wat opzoekingswerk gedaan over de 4Kvertex2, dit toestel kost wel 400 euro. Een nieuwe receiver (zoals bovenstaand genoemd) kost er 500 euro.. Dit is maar een verschil van 100 euro, zo heb ik een nieuw, zuiniger toestel met ook alle nieuwste standaarden op gebied van video/audio gebied? toch? Moest die HDFury verkocht worden voor zo'n 200 euro, dan pas is het interessant. Denk ik toch?

Of ben ik mis?

 

 

0

Sir oled
05 augustus 2019 om 16:05

Beste,

De Hd fury vertex 2 zorgt dat alle externe toestellen optimaal verbonden worden volgens de nieuwste standaarden met uw 4k tv en oudere receiver. Problemen met lip sync zijn dan volledig weg . Handleiding goed doorlezen en verbinden maar.  Ook de integral 2 die op de website staat is een meer dan voldoende apparaat iets goedkoper denk ik  rond 300 euro.

Natuurlijk is de afweging tussen een nieuwe receiver en deze vertex waarschijnlijk vlug gemaakt.

200  euro  is een prijs waar velen van dromen maar alles heeft een prijs dus ook het beste van het beste.

Maar je mag natuurlijk ook geen wonderen verwachten van een receiver van 500 euro.

Dus huiswerk maken en je voldoende informeren en niet  verwachten dat iemand anders dit zal doen voor jouw.

Succes met uw volgende aankoop !

0