Luidsprekers

DTS of 5.1 op Samsung TV?

hallo,

ik heb een Bose soundbar 700 met surround speakers gekocht, er komt alleen geen geluid uit de surround speakers. Ik als nono dacht dat het geluid van de TV “voller “ in de kamer zou maken helaas, na wat gelezen te hebben blijkt dat de TV 5.1 of DTS? Zou moeten “afgeven” Kan mijn UE46ES6710 DTS of 5.1 geluid afspelen?

Ik zie t wel in een menu staan, maar kan t niet selecteren.

Iemand een idee?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

groeten, Patrick

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (3)

Sir oled
28 februari 2019 om 06:41

Beste,

Heb je de gehele procedure via de Bose app doorlopen en is de aansluiting optisch of hdmi via de soundbar ? Deze digitale uitgangen moeten ook op het menu van de Samsung worden geselecteerd.

Normaal zou dit toch een upgrade moeten zijn tegenover het tv geluid dus waarschijnlijk is 1 of andere verkeerd ingesteld.  Misschien helpt dit ;

- https://tweakers.net/productreview/205046/bose-soundbar-700-zwart.html

Succes !

0

Anoniem
28 februari 2019 om 11:39

Dank je voor je anwoord, soundbar aangsloten via HDMI op HDMI ARC van de tv. Dan gaat alles automatisch, als ik alleen optisch doe, moet ik extern luidspreker selecteren op de TV.

Heb ook Apple TV direct oo de TV aangesloten, deze geeft ook geen 5.1.

0

Sir oled
28 februari 2019 om 13:29

Beste,

Als ik het goed heb dan worden alle signalen die uitgestuurd worden via externe bronnen zoals Apple tv, uhd spelers etc omgezet via pcm instelling van de soundbar. Deze worden gehercodeerd zodat je toch nog een surround ervaring kan hebben ondanks het niet compatible audio codec.

Dus dat wordt eventjes zoeken in de instellingen en kijken of dat lukt.

Succes !

0