Android Audio

Android mobiel en high res muziek?

Ik heb de samsung s 10e smartphone op android. Ik heb de muziekdienst Qobuz app in de duurste variant die in aantal tracks in high res 24 bit/192khz streamt. Ik heb voor betergeluid ook aangeschaft een mobiele dac/telefoonversterker de ifi audio hip-dac met sennheiser ie-300 in ear koptelefoon. Ik las dat android toestellen het uitstekende high res niveau niet aankan en downsampeld naar veel mindere cd niveau . Klopt dat en geldt dat voor alle android toestellen?
Ik ben zeer benieuwd naar antwoord en hoop dat het niet zo is en ik qobuz conform mijn abonnement in hoogste resolutie kan beluisteren.
bvd T.Oerlemans

Een antwoord toevoegen

Je kunt alleen een antwoord plaatsen met een account op FWD.nl. Met een account krijg je een overzicht van je vragen en antwoorden, kun je eigen vragen en antwoorden bewerken, en krijg je een notificatie zodra er een antwoord gegeven is.

Antwoorden (3)

Bart de la Fosse
14 mei 2021 om 18:46

Ook diverse Android-toestellen ondersteunen hi-res audio, waaronder dat van jou. Veel luisterplezier!

0

Jamie Biesemans
17 mei 2021 om 16:29

Hallo,

Het klopt dat Android standaard geen hi-res naar een externe USB-DAC kan sturen. Die keuze heeft Google gemaakt, wellicht om maximaal compatibel te zijn. Wanneer kan het wel? Met een smartphone waarvan de fabrikant die ingebakken beperking verwijderd heeft of via een aangepaste app. USB Audio Pro is wat wij zouden aanraden. Je ziet duidelijk welke stream naar de DAC wordt gestuurd en je kunt via deze app ook Qobuz-streams afspelen.

0

oerle353
17 mei 2021 om 17:07

dank voor reactie
Theo

0