Algemeen

Aankoop advies OLED TV 65 inch?

Voordat ik duizenden euro’s ga uitgeven voor een TV graag advies

Mijn installatie bestaat uit een Marantz AV voorversterker AV 8003; Bluesound streamer; 5 monoblokken en één stereoversterker (voor de rear speakers); de 5 monoblokken bedienen 5 speakers: L+R, C, 2 subwoofers 12 inch.

De AV reciever heeft geen 4K ultra HD, het beeld wil ik dus via de nieuwe TV laten lopen. Kan ik via de HDMI ARC uitgang op de TV volledig genieten van surround???

De TV hoeft dus met mijn installatie geen goede luidsprekers te hebben.

Nog een wens: De TV komt aan de muur te hangen, dus graag zo plat mogelijk ( de “wall” van LG vind ik te duur)

Ben zeer benieuwd naar jullie adviezen, alvast bedankt!

 

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (3)

Sir oled
07 april 2018 om 16:32

Beste,

Als luidsprekers geen prioriteit zijn zou ik voor de Lg C7 gaan dit is de 'instapversie' deze ondersteunt via arc als alles vlot loopt ht  volledige surround gamma van uw versterkers.

In wezen zijn 2016,17,18 dezelfde panelen alleen wordt er nu ieder jaar  een nieuwe processor geplaatst om de beeldverwerking wat te pimpen.

Je zou ook kunnen gaan voor de Sony A1 deze is ook van 2017 maar zal waarschijnlijk iets duurder zijn en door zijn design niet zo gemakkelijk plat tegen de muur te hangen.

Voor 2018 modellen zijn er voorlopig nog geen reviews maar  verwacht  zeker geen spectaculaire verbeteringen aangezien ze toch op hetzelfde panelen draaien.

Hoe langer  u kan wachten hoe beter de prijsvoorwaarden zullen zijn voor de 2017 modellen met spectaculaire prijsdalingen tegen het eind van het jaar.

Toch liever geen oled omwille van de prijs, de Sony Zd-9 en de Xe-93 zijn valabele alternatieven en vergeet ook de Samsung MU-8000 en 9000 reeksen niet elk met hun pro en contra's.

 

Wat u ook kiest geniet ervan want dit doen wij av-enthousiastelingen misschien wel iets te weinig.

Succes !

0

Anoniem
08 april 2018 om 11:13

Beste sir oled,

Hartelijk dank voor het uitgebreide advies, hier heb ik wat aan!

ik wacht al een aantal maanden en hoopte dat er nieuwe zeer platte tv’s zouden komen. Maar dat gebeurd dus voorlopig niet. Ik wacht dan nog maar even op een nog verdere daling van de 2017 modellen.

met vriendelijke groet.

0

Sir oled
10 april 2018 om 08:07

Graag gedaan.

0