Algemeen

2 audio bronnen naar een 3,5mm ingang?

Hallo,

Mijn vriendin is aan een oor doof.

Zij maakt gebruik van een Roger Pen (https://www.phonak.com/nl/nl/hearing-aids/accessoires/roger-pen.html). Deze pen staat in een docking station en maakt draadloos contact met een gehoorapparaat. De dockingstation heeft enkel maar een 3,5mm jack ingang.

Nu wil ik graag de audio van de tv en de audio van de versterker de Pioneer VSX-820 (mediaspeler zit aangesloten middels optical op de versterker) naar de Roger pen dockingstation hebben.

Op de tv heb ik enkel een koptelefoon uit en optisch uit. De mediaspeler heeft een optisch uit.

Ik heb geen idee hoe ik deze twee audio bronnen bij elkaar kan laten komen richting de pen. Wel heb ik nog een DAC liggen die misschien kan helpen (https://www.onlinekabelshop.nl/digitaal-naar-analoog-audio-converter-met-hoofdtelefoon-versterker).

Misschien iemand een idee hoe ik dit kan doen ?

Mvg,

Vincent

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (1)

Anoniem
24 mei 2020 om 14:12

Voor mensen die aan één kant doof lijkt het me lastiger als voor mensen die aan beide kanten doof zijn.

Het probleem zit in het feit dat de geluiden die zij hoort niet symmetrisch zijn. Zelf zou ik daarom willen aanraden om de pen niet te gebruiken voor audio en video, maar alleen in ruimtes waarin veel gesproken wordt of om te telefoneren.

Als ze de pen wilt gebruiken voor het kijken naar TV, dan moet er gebruik worden gemaakt van ARC, omdat de CEC dan meestal de luidsprekers en de audio-uitgangen uitschakelt. Het geluid van TV kun je dan daarom het beste via een optische kabel naar de receiver laten sturen.

Als ze de pen op momenten wilt gebruiken wanneer alleen zij de Pioneer VSX-820 gebruikt, kan ze de pen met de hoofdtelefoon-uitgang van de Pioneer verbinden.

Om makkelijk te kunnen wisselen tussen de TV en VSX-820 zou je een verlengkabel voor een hoofdtelefoon kunnen kopen en die gebruiken voor de aansluiting van de TV, zodat ze niet iedere keer aan achterkant van de TV hoeft te zijn om te wisselen tussen de TV en de VSX-820.

0