NutriSmart keukenweegschaal herkent ingrediënten

04 januari 2017 1 Minuut 0 Reacties
Terraillon NutriSmart weegschaal

Terraillon, de Franse specialist op het gebied van personenweegschalen, is weer op CES gespot. Op de beursvloer in Las Vegas heeft het merk de NutriSmart weegschaal geïntroduceerd, een keukenweegschaal die ingrediënten kan herkennen. Ook de Homni slimme slaaplamp is onderdeel van de presentaties.

Het meer dan honderd jaar oude Terraillon valt op door het gebruik van vooruitstrevende techniek en mooi design. In lijn met de wens om ook na ruim een eeuw innovatief te blijven, onderzoekt het Franse bedrijf consumentengewoontes op het gebied van zowel producten als gebruikersinteracties. Internet, mobiele applicaties, sociale netwerken en big data worden daarom steeds meer geïntegreerd bij de ontwikkeling van de producten. In dat plaatje past ook de NutriSmart weegschaal, en een slaapkamerlamp die met de naam Homni wat aan het aanbod van IKEA doet denken.

NutriSmart weegschaal

De NutriSmart herkent automatisch wat er gewogen wordt en geeft zelfs de voedingswaarden weer. Deze kleine keukenweegschaal is namelijk uitgerust met een micro-SCiO-sensor. Deze sensor is een kleine spectrometer met infrarood. Dankzij de gepatenteerde technologie kan de weegschaal worden gebruikt voor het berekenen van de calorieën, het vet- en watergehalte en de eiwitten.

De Homni op zijn beurt is een intelligente slaapoplossing die je met licht en geluid moet helpen bij zowel het in slaap vallen als het wakker worden. Dankzij zijn vier sensoren kan de Homni de kamer namelijk analyseren op temperatuur, lichtsterkte, luchtvochtigheid en geluid. Via de mobiele app van Terraillon krijg je vervolgens een beter inzicht in de stoorzenders in de slaapkamer. En weet je wat er verbeterd kan worden. De Homni is tevens uitgerust met slaapsensoren die de slaapcycli, hartslag en ademhaling analyseren.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)