Somfy introduceert nieuwe Tahoma-hub met Zigbee 3.0

09 januari 2019 1 Minuut 1 Reacties
somfy-tahoma-scene

De slimme rolgordijnen van Somfy kunnen nu aan je smarthome-indeling worden toegevoegd dankzij de nieuwe Tahoma-hub met Zigbee 3.0 aan boord. Hierdoor wordt het ook mogelijk eenvoudiger de rolluiken in je smarthome te bedienen.

Somfy Tahoma-hub met Zigbee 3.0

Somfy, een merk dat gespecialiseerd is in gemotoriseerde oplossingen voor in en om het smarthome, laat weten met een oplossing te komen voor je bestaande rolgordijnen. De basis hiervoor is de nieuwe Tahoma-hub, met Zigbee 3.0 aan boord. Die hub maakt vervolgens verbinding met een afstandsbediening en de applicatie, waardoor je je rolgordijnen kunt automatiseren en op afstand kunt bedienen. Je kunt de gordijnen geleidelijk laten opengaan, via een vast schema laten lopen of bedienen met je stem via een stemassistent.

Ook kun je ervoor kiezen om het systeem te koppelen aan andere smarthomeapparaten, bijvoorbeeld slimme lampen en stekkers, waardoor je natuurlijk licht kunt combineren met kunstmatig licht. Het gemotoriseerde systeem werkt met allerlei soorten rolgordijnen; de Tahoma-hub kan worden gekoppeld met bestaande Somfy Radio Technology-motoren. Daarnaast komt er een scene launcher aan. Met deze accessoire kun je met een druk op de knop vooraf ingestelde scenes activeren, die je via de Tahoma-app kunt instellen.

Via die Tahoma-applicatie is het overigens mogelijk de exacte positie te zien van je gordijnen, zodat je precies weet hoe je ze nog verder kunt instellen (mocht je niet thuis zijn). In de toekomst zal het systeem ook samenwerken met Amazon Alexa, IFTTT, Apple Homekit, Samsung SmartThings en andere third-party apparaten zoals Philips Hue en Sonos. Helaas zijn hier nog geen releasedata voor vrijgegeven. Het nieuwe Tahoma-systeem moet in elk geval ergens in het tweede kwartaal van 2019 gelanceerd gaan worden in de Verenigde Staten.

Reacties (1)