Honeywell T9 en T10 Pro verwarmen gericht je huis

08 januari 2019 2 Minuten 0 Reacties
Honeywell T9 en T10 Pro

De CES 2019 staat gelukkig niet alleen in het teken van slimme toiletten en kattenbakken. Er zijn ook producten die je bijvoorbeeld helpen je huis wat fijner te maken. Zo komt Honeywell met twee nieuwe slimme thermostaten, die je allebei met je stem kan bedienen. Beiden bieden namelijk ondersteuning voor Alexa en Google Assistant.

Honeywell T9 en T10 Pro

De gewone thermostaat biedt je weinig opties voor je verwarming. Of hij staat aan, of hij staat uit. Zelf kan je nog kiezen in welke ruimtes in huis je de verwarming opendraait, maar beheren in welke kamers is niet mogelijk. Daar spelen bedrijven als Honeywell op in met de T9 en de T10 Pro.

De twee slimme thermostaten zijn er niet direct toe in staat om per kamer te bepalen of de verwarming aanspringt, maar kunnen wel goed helpen om je verwarming slim te beheren. De apparaten zijn er vooral op gericht om je te helpen je verwarming te helpen prioriteiten te stellen.

Stel dus dat je ’s avonds wil dat je slaapkamer de voornaamste focus krijgt, dan zal de thermostaat ervoor zorgen dat je slaapkamer warm is tot je ’s ochtends op staat. Ook kan je met de T9 of T10 Pro instellen dat de badkamer warm is tegen de tijd dat je opstaat. En als je dan daarna naar de keuken gaat voor je ontbijt is ook die ruimte lekker opgewarmd.

Bewegingssensoren en slimme controles

De slimme thermostaten van Honeywell zijn allebei voorzien van bewegingssensoren. Op die manier kunnen ze allebei detecteren als iemand een bepaalde ruimte besteedt. Dat stelt de apparaten ertoe in staat om te helpen die kamer dan zo snel mogelijk op de gewenste temperatuur te krijgen. Ook kunnen ze warme en koude delen van je kamer detecteren en zich daarop aanpassen.

Doordat het een slim systeem is, kan je verder tot twintig sensoren koppelen aan je thermostaat. Ook biedt het geheel waarschuwingen. Zo kan je zien of een ruimte wellicht te warm is en of de temperatuur van de leidingen te laag is. Honeywell voorziet zowel de P9 als de P10 Pro ook van sensoren die de luchtvochtigheid leveren. Dankzij die sensoren kan je ook zien en bijhouden hoe het met het comfort van je huis gesteld is.

Afgezien hiervan is er overigens ook nog integratie met diverse smarthome-ecosystemen, evenals slimme assistenten. Er is dus ondersteuning voor onder meer Amazon Alexa, Google Assistant, IFTTT en SmartThings. Dat maakt het mogelijk om van je thermostaat te vragen de temperatuur naar een bepaald niveau te brengen.

Beide thermostaten zijn in de lente verkrijgbaar. Prijzen zijn nog niet bekend.

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.

Reacties (0)