Slim huisdieren voeren met de SmartFeeder 2.0

08 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties
SmartFeeder

Petnet heeft de SmartFeeder 2.0 aangekondigd. Hiermee kun je automatisch jouw huisdieren voeren via de app of via stembediening met Google Assistant. Ook is het mogelijk om foto's te maken en maaltijden van tevoren in te plannen als je niet thuis bent.

In 2016 verscheen de SmartFeeder van Petnet. Deze slimme gadget helpt met het voeren van jouw hond of kat. Via de bijbehorende app kun je zelf maaltijden klaarzetten, notificaties ontvangen wanneer het etenstijd is en porties indelen. De SmartFeeder zorgt op het juiste tijdstip voor een maaltijd, ook als je zelf niet thuis bent. Je kunt het apparaat zelfs nieuw honden- of kattenvoer laten bestellen wanneer dit op is, mits er een aangesloten retailer in de buurt zit.

Op de CES 2018 heeft Petnet de SmartFeeder 2.0 aangekondigd. Deze opvolger komt met veel dezelfde functies als de voorganger, maar introduceert ook enkele nieuwe functionaliteiten. De slimme gadget werkt nu samen met meer soorten voer voor huisdieren. Nieuwe sensoren helpen daarnaast om de exacte hoeveelheid voer te meten, gebaseerd op onder andere de leeftijd, het gewicht en het activiteitenniveau van de hond of kat.

Stembediening met Google Assistant

De eerste SmartFeeder werkte al samen met Nest Cam en Amazon Alexa. De SmartFeeder 2.0 biedt nu ook ondersteuning voor Google Assistant. Zo kun je via stembediening onder andere het voer klaar laten zetten. Het apparaat kan ook foto’s maken van jouw huisdier, terwijl deze aan het eten is. Ook foto’s maken kan via stembediening met Google Assistant.

Advertentie

Niet geheel onbelangrijk is dat het apparaat nu extra stevig is geworden, zodat het, volgens Petnet, nu haast onmogelijk is om stuk te maken. Zo is het moeilijker voor huisdieren om stiekem bij het opgeslagen voer te kunnen komen. De verkoopadviesprijs van de SmartFeeder 2.0 is 149 dollar en zal deze winter nog te koop zijn via de website van Petnet.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)