Petcube 2 laat je via Alexa snoepjes gooien naar je huisdier

07 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
petcube-2-1

Petcube heeft een nieuwe versie van zijn huisdiercamera aangekondigd: nu is er ook ondersteuning voor Amazon Alexa. Zo is het straks mogelijk om via Petcube 2 snoepjes te gooien naar je huisdier zonder dat je daarvoor op een knopje hoeft te drukken. Dat gaat via stemcommando's.

Dit is de Petcube 2

Petcube 2 is de nieuwe versie van de huisdiercamera die je huisdieren thuis kan vermaken op het moment dat je op je werk zit. Dat kan middels snoepjes en lasers. Er komen twee modellen aan: de Bite en de Play en allebei worden ze voorzien van camera’s met een kijkhoek van 180 graden. Ook zitten er nu vier microfoons in, is Amazon Alexa aanwezig en is er een verbeterde wifi-verbinding die werkt op de 5 GHz-band. De camera’s beschikken over een resolutie van 1080p, vier keer digitale zoom en een nachtzicht.

Huisdieren zijn straks in staat een videogesprek te initiëren wanneer ze even stilzitten voor de camera. Middels een pushnotificatie word je daarvan op de hoogte gebracht en kun je het gesprek accepteren of niet. Videoclips kunnen vervolgens worden opgeslagen op je smartphone en worden gedeeld. Er komt ook een optioneel abonnement genaamd Petcube Care waar je tussen de 3 en 10 dollar voor betaalt voor maximaal tien dagen aan opgeslagen materiaal. Het duurste abonnement maakt ook nog onderscheid tussen blaffen en miauwen.

Momenteel is er nog niets bekend over de prijs en beschikbaarheid van de Petcube 2. Maar, net als met de eerste versie, het is wel mogelijk snoepjes uit het apparaat te werpen. Dit keer hoef je daar dus geen knopje voor in te drukken; dat kan met Alexa.

Reacties (0)