De Nokia Sleep is een onderlegger die je slaap kan monitoren

09 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties
nokia-sleep-ces-2-18

Nokia heeft tijdens CES 2018 een accessoire voor onder je matras aangekondigd die je slaap kan monitoren: de Nokia Sleep. Als het goed is, is de onderlegger dun genoeg om er niets van te merken tijdens het slapen.

Nokia Sleep: slaap monitoren met een onderlegger

Nokia heeft tijdens CES 2018 een nieuwe onderlegger aangekondigd waarmee het mogelijk is je slaap te monitoren. Je schuift de accessoire, die je via wifi met het internet verbindt, zo onder het matras. Als het goed is, is-ie doen genoeg om er niets te merken tijdens het slapen. De Sleep is in staat je tips te geven voor een betere nachtrust en kan worden gekoppeld aan andere smarthomeproducten middels IFTTT, zoals bijvoorbeeld de lampen. Je kunt dit product bijvoorbeeld gebruiken in plaats van een wearable om je pols.

De Nokia Sleep meet de lengte van je slaap en wanneer je in de nacht wakker wordt. Ook zou de onderlegger snelle oogbewegingen kunnen monitoren en zelfs snurken opmerken. Na de nachtrust krijg je een slaapscore toegeschreven en op basis daarvan probeert de Sleep je nachtrust te verbeteren met tips. De verzamelde data wordt meteen gedeeld met de Nokia Health Mate-app. Die app krijgt overigens een update, waardoor informatie sneller toegankelijk wordt. Ook wordt Amazon Alexa toegevoegd als digitale assistent.

Reacties (0)