Node-ify is een slimme puck met allerlei sensoren aan boord

07 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
node-ify

De Node-ify van startup Palo Alto Innovation kan er mogelijk voor zorgen dat verschillende domme apparaten in huis ook slim worden. Het apparaat, in de vorm van een puck, heeft verschillende sensoren aan boord en kan daardoor veel dingen in huis meten.

Node-ify bevat veel soorten sensoren

Een bedrijf uit Californië, Palo Alto Innovation, heeft de Node-ify Axon gepresenteerd. Dit is een apparaatje in de vorm van een puck met veel sensoren aan boord, die domme apparaten toch een slim karakter kunnen geven, is de belofte. Zo kan de puck water detecteren en een melding sturen wanneer de wc of wasmachine lekt. Het apparaat kan ook water meten en je laten weten wanneer de waterbak van je huisdier leeg is (maar daar heb je wel verschillende Axon-modellen voor nodig – één puck voor elk ding dat je wil meten of weten).

Daarnaast beschikt de Node-ify Axon ook over sensoren voor temperatuur, vochtigheid, licht, geluid, aanraking en beweging. Zo kun je de puck op een raam of deur plaatsen en weten wanneer die open gaan of staan. Of je plaatst hem in een koelkast of vriezer en kan zo nauwkeuriger eten monitoren. Je zou de puck zelfs onder de tandenborstel van je kinderen kunnen plaatsen, zodat je zeker weet dat je kind zijn tanden heeft gepoetst. En zo zijn er waarschijnlijk nog een aantal use cases te bedenken voor dit sensorenpakket.

De Node-ify Axon heeft een batterij aan boord en beschikt over bluetooth low-energy, waardoor er contact kan worden gemaakt met een smartphone-app. Ook kunnen er dingen automatisch worden getriggerd door de ondersteuning voor IFTTT. Vooralsnog lijkt het er niet op dat je het apparaat via een speciale hub aan je wifi-netwerk kan worden gekoppeld en zodoende ergens aan kunt verbinden, waardoor het gebruik ervan alleen nuttig lijkt wanneer je thuis bent. Er is nog niets bekendgemaakt over de prijs en beschikbaarheid.

Advertentie

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.

Reacties (0)