Nieuwe Belkin Wemo-lichtschakelaar werkt gewoon met Apple Homekit

07 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
belkin-wemo-lichtschakelaar-2019

Belkin heeft een nieuwe Belkin Wemo-lichtschakelaar aangekondigd die meteen verbinding kan maken met Apple Homekit. Je hebt hier dus geen aparte brug meer voor nodig, zoals met de oudere versies nog wel het geval is.

Nieuwe Belkin Wemo-lichtschakelaar

Maak je thuis gebruik van Apple Homekit en heb je maanden geleden een Belkin Wemo-lichtschakelaar gekocht, dan kun je dat apparaat alleen gebruiken wanneer je ook nog een losse brug hebt gekoppeld. Maar voor de nieuwe versie van de schakelaar is dat gelukkig niet meer nodig, aangezien deze accessoire nu uit de doos gewoon werkt met het smarthomeprotocol van Apple. Het bedrijf uit Cupertino heeft het onlangs mogelijk gemaakt dat apparaat softwarematig gekoppeld kunnen worden aan het systeem in je smarthome.

Tijdens het installeren hoef je ook aan weinig andere dingen te denken. Je hangt de Belkin Wemo-lichtschakelaar op en drukt op de knop, waarna het apparaat zou moeten weten dat die de lampen aan of uit moet zetten die staan ingesteld in de Home-app. Het is geen gloednieuwe functie of iets dergelijks (dit kan ook bijvoorbeeld met Philips Hue), maar het is wel ontzettend handig dat dit nu kan. In de Verenigde Staten zijn de nieuwe schakelaars in de lente en zomer te koop voor prijzen vanaf veertig en vijftig dollar.

Reacties (0)