Lifx introduceert slimme filamentlampen en schakelaar

07 januari 2020 1 Minuut 0 Reacties
lifx-filament-ces-2020

Lampenfabrikant Lifx heeft een nieuwe serie slimme lampen geïntroduceerd: de Edison-lijn. Dit zijn slimme filamentlampen op basis van led. De lampen combineren het oude design met moderne aspecten. Zo kun je de led-lampen aansturen vanuit de applicatie van het bedrijf.

Slimme filamentlampen van Lifx

Ook is het mogelijk de lampen aan te sturen met Google Assistent en Amazon Alexa. Net zoals filamentlampen zonder wifiverbinding aan boord gebruiken de versies van Lifx ook led-stokjes, waardoor het energieverbruik in vergelijking met de ouderwetse versie van deze lamp aanzienlijk minder is. Bovendien kun je kiezen uit drie verschillende type glas: rokerig, amber en helder. Zo kun je dus de lampen beter bij je eigen stijl en huis laten passen.

De kleur van de lamp kun je niet aanpassen, maar de helderheid en warmte wel. Aanvankelijk kun je alleen een lamp in de vorm van een waterdruppel aanschaffen (ST64), maar later wordt de Edison-lijn uitgebreid met een ronde variant (G95 Globe). Een officiële prijs is nog niet vrijgegeven, maar de verwachting is dat de lamp 29 dollar moet kosten wanneer die in de lente van 2020 verschijnt.

Verder heeft Lifx een slimme schakelaar gepresenteerd, waarmee je handmatig je lampen kunt in- en uitschakelen. Met de schakelaar kun je zowel slimme als domme lampen bedienen. Ook is er module aanwezig waarmee je hem vanuit huis kunt bedienen; zo kun je alle lampen via de app in- en uitschakelen. Het product komt in de lente uit in de VS en kost 119,99 dollar.

Voor meer nieuws vanuit Las Vegas en over de CES-beurs die nu plaatsvindt, kun je terecht in ons nieuwsarchief.

Reacties (0)