LeGrand rust schakelaars uit met Amazon Alexa-module

07 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
LeGrand-CES-Alexa

LeGrand, een bedrijf dat bekendstaat om zijn schakelmateriaal en contacten voor smarthomes, heeft tijdens CES 2019 nieuwe oplossingen gepresenteerd waarbij de integratie van Amazon Alexa centraal staat.

Als je flink gaat renoveren of je laat een huis bouwen, dan is de kans groot dat je met een bedraad domoticasysteem aan de slag gaat, bijvoorbeeld KNX. LeGrand is één van de partijen die voor deze systemen schakelmateriaal en contacten maken, en tijdens CES 2019 presenteert het bedrijf een nieuwe oplossing waarmee het hele huis middels spraak bediend kan worden.

LeGrand komt met schakelaars waar Amazon Alexa in geïntegreerd is. Deze stijlvolle inbouw- en opbouwschakelaars komen met de normale knoppen voor het schakelen van verlichting of bijvoorbeeld rolluiken, maar daarnaast is er een speaker en zijn er microfoon ingebouwd. Voeg hier de ondersteuning voor Amazon Alexa aan toe en je kunt tegen je schakelaar praten, zoals je dat zou doen tegen een Amazon Echo-speaker.

LeGrand wil hiermee spraakbediening nog toegankelijker en eenvoudiger maken. Je hoeft immers niet meer overal in huis een slimme speaker te plaatsen. Vanuit elke hoek van de kamer kun je middels jouw stem commando’s geven en bijvoorbeeld de rolluiken laten sluiten of de verlichting veranderen. Klein nadeel is dat Amazon Alexa momenteel alleen nog in het engels en Frans te gebruiken is.

Het nieuwe schakelmateriaal met Alexa moet in de loop van 2019 beschikbaar zijn en zal voor een prijs van 149,99 euro (ex btw) per stuk verkocht worden.

Reacties (0)