De LavvieBot-kattenbak verschoont zichzelf

06 januari 2019 1 Minuut 3 Reacties
LavvieBot (2)

Soms zou je denken dat smarthome alleen draait om bijvoorbeeld een slimme thermostaat, slimme verlichting en dat soort zaken. Maar het concept draait vooral om gemak. Dat lijkt ook het bedrijf PurrSong door te hebben. Tijdens de CES 2019 presenteert het namelijk een slimme kattenbak.

LavvieBot kattenbak

PurrSong probeert de manier waarop mensen en katten samenleven te veranderen. De LavvieBot maakt twee vervelende zaken van het hebben van een kat namelijk leuker. Een kattenbak is lelijk en neemt ruimte in beslag. Die moet je ergens in huis kwijt en staat eigenlijk zelden echt mooi. Dan is er nog het vervelendste van al: het schoonmaken van de kattenbak.

De slimme kattenbak ziet er modern uit en minimalistisch. Daarmee zou deze in heel wat verschillende kamers moeten passen. Het mooiste aan het apparaat is dat het zichzelf schoonmaakt. Als je kat zijn behoefte gedaan heeft, schuift de bak omhoog, waardoor de grote klompen grind blijven liggen. Die komen vervolgens terecht in de lade daaronder. Die hoef je maar eens per twee weken schoon te maken.

LavvieBot met app

Maar LavvieBot is meer dan alleen een kattenbak. Je kan namelijk ook bijhouden hoe vaak je kat gebruik maakt van de bak. De kattenbak weet dankzij de ingebouwde weegschaal ook precies hoe zwaar je kat is en kan zo onderscheid maken tussen verschillende katten. Mocht je daar om de een of andere reden behoefte aan hebben, krijg je zelfs een sms’je als je kat gepoept heeft.

Advertentie

De LavvieBot zal in mei 2019 op Indiegogo komen te staan. De makers hopen op die manier de financiering van de bak rond te krijgen. De vraag is nog even hoe duur de bak is, maar deze moet goedkoper zijn dan de concurrentie. De Litter Robot is momenteel een van de beste alternatieven en die kost 540 euro. De LavvieBot biedt echter meer ruime in de lade (6,5 liter) en is dus iets goedkoper.

Reacties (3)