De Bee is een zelfstandige beveiligings- en observatiedrone

08 januari 2020 2 Minuten 0 Reacties
sunflower-labs-bee-ces-2020

De Bee is een volledig zelfstandige beveiligings- en observatiedrone die kan reageren op bewegingen en vibraties in de tuin. Mocht er wat gebeuren, dan is de drone er snel bij om iemand in beeld te krijgen die daar op dat moment waarschijnlijk niet hoort te zijn.

Bee: zelfstandige observatiedrone voor in de tuin

De Bee is uitgerust met ultrasonisch sensoren die voorkomen dat die ergens tegenaan vliegt. Ook is er gps voor precieze bewegingen en is er een camera die haarscherpe beelden moet maken. Je kunt altijd meekijken door de live stream aan te zetten. Het vliegende gevaarte komt automatisch uit zijn basisstation, genaamd The Hive. Dit is niet alleen het oplaadpunt, ook is dit het brein van het systeem. Het design van de basis moet ervoor zorgen dat de Bee altijd veilig landt. Ook moet dit ervoor zorgen dat de oplaadpunten altijd op de juiste plek zitten, zodat er tijdens het opladen niets fout kan gaan en de drone altijd klaar is om nog een rondje te vliegen.

In de tuin staan verschillende sensoren, die Sunflower Labs, het bedrijf achter de drone, Sunflowers noemt. Die sensoren meten bewegingen en trillingen, waardoor de Bee geactiveerd kan worden en kan checken wat er aan de hand is. De Sunflowers zijn in staat onderscheid te maken tussen mensen, dieren en auto’s en kunnen in de app een kaart met activiteiten weergeven. Dit gebeurt in real-time. Bovendien dienen de Sunflowers als lampen voor in de tuin. Het enige nadeel is dat ze constant stroom nodig hebben en je dus draden onder of door de tuin moet trekken om dat te bewerkstelligen.

Advertentie

De drie onderdelen van het systeem zorgen ervoor dat de Bee tot dertig centimeter in de buurt kan komen van waar iets gebeurde. De Sunflowers en de Hive hebben een systeem aan boord dat bepaalt of het nodig is de drone op te laten stijgen. Mettertijd zal het systeem weten wanneer dit wel en niet moet gebeuren; het moet zijn nieuwe eigenaars dus eerst leren kennen.

De Bee gaat tot vijftien minuten mee in één keer, maar meestal is het apparaat niet zo lang bezig met het onderzoek. Verder zal de camera zich voornamelijk concentreren om het centrum van je tuin, zodat de privacy van je buren niet in het geding komt. Of dit systeem ook naar Nederland komt, is niet bekend. In Amerika is het nu mogelijk het vooruit te bestellen wanneer je een afbetaling doet van 999 dollar. Het totale systeem kost uiteindelijk 9999 dollar.

Voor meer nieuws vanuit Las Vegas en over de CES-beurs die nu plaatsvindt, kun je terecht in ons nieuwsarchief.

Reacties (0)