Cluck is een kookwekker en temperatuursensor

16 oktober 2016 2 Minuten 0 Reacties
Cluck Kookwekker

Cluck is een slimme kookwekker en tevens temperatuursensor die je waarschuwt als jouw eten je nodig heeft. Het prototype van de gadget is eivormig en werkt samen met de bijbehorende app.

De makers van Cluck vonden dat het tijd werd voor een gloednieuwe temperatuursensor en kookwekker in de keuken. Om die reden is het bedrijf aan de slag gegaan met het creëren van het ideale product en staat sinds kort op Indiegogo een project online om Cluck op de markt te kunnen brengen.

Wat kan Cluck?

De sensor met bijbehorende smartphone applicatie moet het makkelijker maken om jouw eten in de gaten te houden. Met de cluck kun je jouw favoriete maaltijd met meer zekerheid bereiden. Met het apparaatje ben je er namelijk zeker van dat je gewaarschuwd zal worden als jouw eieren, noodles of aardappelen jou nodig hebben. Zo zorg je er dus voor dat jouw pan nooit meer overkookt als je toevallig net even wordt afgeleid.

Advertentie

Cluck is overigens ook nog eens zeer eenvoudig te gebruiken. Om de eivormige gadget wakker te schudden, moet het apparaat even tegen bijvoorbeeld het aanrecht getikt worden. Vervolgens kun je hem in een pan met water leggen. In de app kun je daarna instellen wat je kookt. Zodra je vervolgens weer nodig bent in de keuken, laat Cluck het je weten. Ideaal met de gadget, is dat hij werkt met pannen die je al hebt. Je hoeft dus niet ook nog eens nieuwe pannen aan te schaffen.

Prijs en beschikbaarheid

De makers van Cluck hebben direct aangegeven dat de slimme keukentimer wel nog de nodige verbeteringen kan gebruiken. Er bestaan al werkende prototypes, maar klaar is men zeker nog niet. Om het project verder te kunnen lanceren, heeft men een Indiegogo campagne gestart. Via die weg kun je een slimme timer aanschaffen voor een bedrag van 25 dollar. Helaas doen de makers op het moment van schrijven alleen aan verzenden binnen de Verenigde Staten. De verwachte levermaand is maart 2017. Het doel is overigens om 50.000 dollar binnen te halen. Momenteel staat de teller op 3.000 dollar.

Reacties (0)