AtmosControl voor bediening van al je smarthome-apparatuur nu te pre-orderen

09 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
Atmos_Smart_Home_System

Al die smarthome-apparatuur in je huis zijn ontzettend handig. Hoe fijn is het immers om vanuit je werk alvast de thermostaat wat hoger te kunnen zetten en thuis te komen in een opgewarmd huis? Maar iets minder fijn is de hoeveelheid verschillende systemen die naast elkaar bestaan. AtmosControl, een smarthomehub die al enige jaren in de maak is, brengt daar verandering in.

De AtmosControl hub

De AtmosControl smarthomehub is vanaf vandaag te bestellen en in het tweede kwartaal van 2019 beginnen de leveringen. Er werd al enige maanden over de eerste leveringen gesproken, nadat de makers een succesvolle crowdfunding organiseerden en een investering van 1 miljoen dollar wisten los te peuteren bij Luminance Brands.

Nu komt het controlepaneel, dat met meer dan 1.000 smarthomeapparaten zal werken, er eindelijk ook echt. Volgens Mark Lyle, CEO en medeoprichter van Atmos Home, willen gebruikers vooral een systeem dat makkelijk in gebruik is en waar verbinding ook zo mee gemaakt is. “Je hoeft niet meer naar een app te zoeken om je verlichting aan te passen. Je kan alles vanaf één plek doen. AtmosControl is de enige smarthomehub die je nodig hebt”, aldus Lyle.

Veel partners

AtmosControl is niet het enige systeem dat dit soort functionaliteit aanbiedt. Zo zijn er al high-end systemen van Control4 die ook zoiets bieden, maar deze apparaten zijn relatief prijzig. Het apparaat van AtmosControl kost echter 299 dollar, waarmee het voor consumenten redelijk goed te doen zou moeten zijn.

Advertentie

Wel is er concurrentie van de Smart Home Controller van Brilliant, maar AtmosControl biedt meer fabrikanten die meewerken. Zo doen Nest, Sonos, Apple TV, Spotify, Lifx, Fibaro, Hue, Lightwave, Lutron, Wink en Roku mee, om maar een greep uit de vele partnerbedrijven te doen. Verder krijg je in ruil voor de 299 dollar een HD-scherm met quad-core processor, dat ondersteuning voorwifi, Bluetooth, Zigbee, Z-Wave en infrarood biedt.

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.

Reacties (0)