6 slimme apparaten die zorgen voor meer comfort in huis

16 oktober 2018 3 Minuten 0 Reacties
omslagfoto smarthome magazine

Steeds meer apparaten thuis zijn verbonden met je Wifi-netwerk. Ze doen er alles aan om je het zo comfortabel mogelijk te maken in huis. De top 6 slimme apparaten vind je terug in dit overzicht.

Een gezonder leven met Fitbit

Heb je goede voornemens om dit jaar gezonder te leven? Laat de Fitbit je dan helpen om goed te beginnen. Je draagt hem als een horloge en koppelt ‘m aan bijvoorbeeld je iPhone van Telfort. Het slimme apparaatje houdt je activiteiten bij en laat weten hoe het met je gezondheid gesteld is. Zo meet het je hartslag, het aantal stappen die je zet, je slaappatroon en de hoeveelheid verbrande calorieën per dag. Dat scheelt je toch weer een abonnement op de sportschool.

Het huishouden door een robotstofzuiger

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: een robot die het huishouden doet. Tegenwoordig heb je robotstofzuigers die je graag een handje helpen. Wil je er ook eentje aanschaffen? Check dan wel voor welke vloer de robotstofzuiger geschikt is en of hij bijvoorbeeld over een drempel kan. Sommige modellen kun je zelfs besturen via een app op je telefoon of de vloer laten dweilen.

Extra veilig door slimme sloten

Tegenwoordig open en sluit je je deuren gewoon met een slim slot. Hierbij kun je je smartphone als sleutel gebruiken en hoef je in principe niet meer naar de voordeur te lopen. Ook krijg je een overzicht te zien van het openen en sluiten van de deur, zodat je op afstand ziet wie er thuiskomt.

Advertentie

Nooit meer dode planten met deze checker

Overleven zelfs cactussen niet bij jou? Dan is de bloemen- en plantenchecker misschien wel wat voor jou. Je steekt hem in de pot om het vochtgehalte van de grond te checken. De slimme gadget maakt contact met je smartphone, zodat je altijd ziet wanneer je plant water nodig heeft. Daarnaast checkt het apparaatje ook het licht en de temperatuur, zodat je plant in een optimale omgeving groeit. Levende planten brengen toch altijd nét dat beetje extra gezelligheid in je huis.

Maak het jezelf gemakkelijk met Google Home Mini

Google Home Mini is de kleine draadloze speaker van Google die je gesproken opdrachten geeft of een vraag stelt. Je activeert het slimme apparaat door het commando ‘Hey Google’ of ‘OK Google’ uit te spreken. Wat Google Home Mini allemaal voor je kan doen? Muzieknummers afspelen, een timer instellen, vluchttijden checken, het verkeer voor je opzoeken of de lampen aandoen.

Een slimme koelkast voor ieder huishouden

Voor gezinnen is dit écht een aanwinst in de keuken. Het komt nog wel eens voor dat je kind het laatste slokje uit een pak leegdrinkt en vergeet dit te melden. Met een slimme koelkast beheer je altijd en overal je voorraad. De koelkast is van binnen namelijk voorzien van een camera. Ook als je even geen inspiratie hebt voor het avondeten, helpt de koelkast je door op basis van de producten die je hebt liggen, een maaltijd voor te stellen.

Deze tekst is geschreven in opdracht van Telfort.

Reacties (0)