Windows 10 werkt straks zonder wachtwoorden

12 juli 2019 1 Minuut 0 Reacties
windows-hello-windows-10

Microsoft is voornemens Windows 10 in de toekomst zonder wachtwoorden te laten werken. Je moet dan op andere manieren inloggen. Na de volgende grote update voor het besturingssysteem kom je het wachtwoordloos inloggen tegen.

Windows 10 zonder wachtwoorden

Na de volgende grote update voor Windows 10 kun je zonder wachtwoord inloggen op je Microsoft-account, dat op je computer, laptop of tablet staat. Het apparaat in kwestie maakt dan gebruik van allerlei andere inlogmethoden, zoals Windows Hello (via een infraroodcamera), vingerafdrukscanner of een pincode. De mogelijkheid om in te kunnen loggen met een wachtwoord verdwijnt simpelweg, wanneer je ervoor kiest de nieuwe optie te activeren. De reden hierachter is simpel: mensen gebruiken vaak dezelfde wachtwoorden.

Het is dus veiliger om een alternatieve methode te gebruiken, al kun je natuurlijk hetzelfde zeggen over de pincode. Ondanks dat claimt Microsoft dat die inlogmethode veiliger is, juist omdat die code offline opgeslagen en dus nergens online te vinden is. Windows 10 slaat een pincode op in een beveiligde omgeving, genaamd Trusted Platform Module (TPM). Dit is een beveiligde chip die dergelijke codes offline bewaart. Servers met wachtwoorden kunnen gecompromitteerd worden, maar deze chip vooralsnog niet.

Reacties (0)