Vodafone lanceert 4G-netwerk voor RED-klanten

05 augustus 2013 1 Minuut 0 Reacties
Vodafone-4G

Vodafone heeft vandaag middels een persbericht bekendgemaakt dat haar 4G-netwerk sinds vandaag live is voor klanten met een RED-abonnement. Daarnaast is de minimale maximumsnelheid voor alle andere klanten verhoogd naar 7.2Mps.

Het Vodafone 4G-netwerk is nog niet overal optimaal te gebruiken. Zo is het momenteel met name in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht mogelijk om met hogere snelheden mobiel te internetten. Vodafone heeft een dekkingskaart online gezet waarop je kunt zien in welke gebieden het 4G-netwerk beschikbaar is. Theoretisch is met een 4G-verbinding een snelheid van 50Mps te halen maar Vodafone verwacht dat het in de praktijk tussen de 10 en 15Mps zal liggen. Voor klanten met een 3G-abonnement wordt de snelheid verhoogd naar minimaal 7.2Mps.

Ook het aanbod van tablets en smartphones dat gebruikt kan worden met het 4G-netwerk van Vodafone is momenteel nog klein. Zo worden momenteel alleen de BlackBerry Z10 en Q10, de Sony Xperia Z en Xperia SP, de HTC One, de Samsung Galaxy S4 en S3, de Samsung Galaxy Note II, de iPhone 5 en de Lumia 920 en 820 genoemd door de telecomprovider. Op het gebied van tablets worden nog geen specifieke modellen genoemd maar waarschijnlijk krijgt de 4G-versie van de iPad op korte termijn toegang tot het netwerk.

Eerder begon KPN al met de uitrol van haar 4G-netwerk. De telecomprovider maakte ook de prijzen bekend en begin met de verkoop van onder meer de Galaxy Note 10.1 in combinatie met 4G-abonnement.

Advertentie

Lees meer over 4G tablets en abonnementen.

Reacties (0)