Video-stabilisering Google Photo’s gedemonstreerd op filmpjes

17 april 2017 1 Minuut 0 Reacties
Google Photos videostabilisatie

Google heeft drie filmpjes in omloop gebracht om te laten zien hoe goed de video-stabilisering van Google Photos werkt. Met deze optie kunnen filmpjes nabewerkt worden om schokkerige beelden weer zo vloeiend mogelijk te maken zoals in het echte leven.

Skiën zonder schokken

Hoe dat werkt, is in de filmpjes goed te zien. Er zijn meerdere filmpjes uitgebracht. Android Police heeft er drie uitgekozen van een skitocht over een redelijk vlakke helling. Een skiër wordt gefilmd met een mobieltje door een skiër die er achteraan skiet. Gestabiliseerd met de nieuwe optie van Google Photo’s is dat een vloeiend geheel. En dus niet vermoeiend voor de ogen.

Filmpjes

Op de andere twee filmpjes is te zien hoe YouTube de video stabiel maakt, maar niet zo stabiel als Google Photo’s. Het derde filmpje is onbewerkt en levert een skiër op die schokkerig over het beeld danst. In een Google Photo-album – waar anders – laat Google het een en ander aan voorbeelden zien van voor en na de bewerking.

Update

De mogelijkheid om video’s te stabiliseren is in Google Photo’s opgenomen sinds de laatste update, waar wij eerder over schreven. De applicatie beschikt nu over dynamische filters en er zijn meer geavanceerde bewerkingsmogelijkheden aan de app toegevoegd.

Hieronder het gestabiliseerde skifilmpje van Google.

Reacties (0)