Telegram verhoogt limiet supergroep tot 5000 mensen

14 maart 2016 1 Minuut 0 Reacties
telegram

Telegram heeft een update uitgebracht voor de Android- en iOS-versie van de berichtendienst, die het limiet op supergroepen verhoogt. Nu kun je met in totaal vijfduizend mensen in één groep chatten. Ook kunnen mensen van buitenaf meelezen, wanneer ze de correcte url hebben.

Chatten met vijfduizend mensen in Telegram

Telegram heeft de update voor deze maand vrijgegeven voor de Android- en iOS-applicaties. De eerste grote aanpassing is de verhoging van het limiet van de supergroepen: nu kun je niet met in totaal duizend, maar vijfduizend mensen tegelijkertijd in het gesprek zitten. Daarnaast kan er een url naar de supergroep gedeeld worden. Iedereen die daar op klikt krijgt toegang tot de complete chatgeschiedenis. Mochten ze toch willen meepraten, dan dien je een profiel te hebben en moet je je aanmelden bij de groep. Alleen dan kun je zelf ook wat zeggen.

Ook hebben groepadmins, de mensen die verantwoordelijk zijn voor de (super)groepen, meer mogelijkheden waarmee ze mensen kunnen blokkeren, rapporteren. Daarnaast zijn die mensen in staat belangrijke berichten bovenaan een groep te plaatsen, zodat iedereen die als eerste leest wanneer ze in het gesprek vallen. Dat kan bijvoorbeeld ook op verschillende fora, Twitter of Facebook. De update wordt nu uitgerold in Europa en kan elk moment aankomen op je smartphone of tablet. Je vindt Telegram via de onderstaande downloadlinks.

Telegram

Reacties (0)