Swype voor Android krijgt flinke update

06 februari 2015 1 Minuut 0 Reacties
swype app

Swype heeft bekendgemaakt dat de Android-applicatie van het alternatieve toetsenbord voorzien is van een grote update. Het is nu onder andere mogelijk om het toetsenbord los te halen van de onderkant van het scherm.

Swype voor Android

Swype is een alternatief toetsenbord op Android. Hoewel de app al populair op het platform is, is er nog steeds volop ruimte voor verbetering. Zo biedt de app nu een speciale emoji-ondersteuning aan: het toetsenbord is in staat om in een aantal talen (waaronder het Engels, maar niet in het Nederlands) te voorspellen welke emoji het beste bij de zojuiste getypte zin past. Ook zijn er drie nieuwe thema’s toegevoegd die met name Android 5.0 Lollipop-gebruikers aantrekkelijk zullen vinden, te weten Material Light, Material Dark en Bumblebee (juist).

Tablet-eigenaars met het toetsenbord Swype geïnstalleerd hebben nu de mogelijkheid om het toetsenbord lost te koppelen van de onderkant van het scherm en hem te verplaatsen naar een plek op het display waar zij hem beter vinden passen. Er zijn ongetwijfeld situaties waarin dit handig is, maar het zal met name de eerste keren even wennen zijn dat het toetsenbord zich nu ineens bijvoorbeeld rechts bovenin het scherm bevindt. Ook zijn er uiteraard wat bugs verholpen en prestatieverbeteringen doorgevoerd.

Eind vorig jaar kwam het toetsenbord ook eindelijk uit op iOS. Binnen 24 uur nadat het toetsenbord verkrijgbaar was in de App Store, stond de app direct op nummer één als onafhankelijk, betaald toetsenbord. Het bedrijf achter de toetsenbord-app Swype, Nuance Communications, had kort daarna een update vrijgegeven voor de app voor iPhone, iPad en iPod met iOS 8. De update bracht zestien nieuwe talen met zich mee, waaronder de Nederlandse. Daarnaast had de app een nieuw toetsenbord-layout en kan het emoji-suggesties geven.

Swype


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)