Review: iSlash HD voor iOS en Android

25 mei 2013 3 Minuten 1 Reacties
iSlash-HD-top

‘Weer zo'n na-aper van Fruit Ninja’ , dat was mijn gedachte toen ik iSlash HD zag staan in de App Store. Na het spel enige tijd gespeeld te hebben denk ik er wel anders over. Het is alles behalve een na-aper.

iSlash HD

Als je een level begint zie je een vorm van hout op je scherm, met daarin een soort ninja-sterren die heen en weer gaan. Het doel is om 80 procent van dat hout weg te snijden zonder de sterren te raken. De app is van ontwikkelaar Duello, die tevens de applicatie Bellyfish uitgebrachtheeft.

De levels

In de eerste levels van iSlash HD gaat alles nog vrij makkelijk, maar naarmate je verder komt in het spel worden de vormen anders en komen er meer sterren. Na een tijdje worden sommige randen van ijzer. Dit houd in dat je daar niet doorheen kunt hakken. Hier zal je dus een oplossing moeten verzinnen door er bijvoorbeeld omheen te hakken.

Als je nog verder vordert worden de figuren groen. Als je hier een groot stuk van weg hakt krijg je een bonus, bijvoorbeeld een paar seconden slow motion waardoor je gemakkelijk langs de sterren kunt hakken. Maar soms komt er ook een bom tevoorschijn. Als je daar op tapt dan ontploft er één ster en wordt het je dus makkelijker gemaakt. Tevens komen er exploderende sterren. Deze zijn een stuk groter en als deze na een tijdje ontploffen komen er een aantal snellere sterren bij.

Advertentie

Aan levels geen gebrek want er zijn nu 220 levels en dit worden er nog meer. De eerste levels ga je snel doorheen maar de laatste levels vergen aardig wat tijd. Genoeg speelplezier dus.

Power ups

Hoewel de app zelf al geld kost zijn er ook redelijk wat in-app aankopen beschikbaar. Je kan bijvoorbeeld Coins kopen, waarmee je weer bommen of iets dergelijks mee kan kopen. Ook kan je de zogenaamde Power Blades aanschaffen, hiermee kan je nog sneller door een level heen. Aangezien deze extra dingen aardig duur zijn heeft de ontwikkelaar besloten dat je het spel ook prima kan uitspelen zonder de extra aankopen.

De vormgeving

De vormgeving van de app heeft een oosters tintje. De statusbar die aangeeft hoeveel hout je nog moet weg hakken is van bamboe, en met de muziek waan je jezelf ook een heuse Jackie Chan. De vormgeving is simpel en heeft een minimaal aantal knoppen. In het hoofdmenu zijn vier knoppen aanwezig en een kopje nieuws, dat in werkelijkheid een advertentie is voor het eerder genoemde spel Bellyfish. Bovenaan staan de knoppen Social en Play.

Met Social kom je in de Game Center omgeving terecht en kan je High Scores vergelijken met die van je vrienden, met Play kan je vanzelfsprekend een level kiezen en spelen. Onderaan staan nog de knoppen Store en Option. In de store kan je Star Killers, Powerblades, Time Bender en Skip Masters kopen om je te helpen het spel sneller uit te spelen. Bij options kan je de muziek en/of het geluid uitzetten.

Conclusie

De app is zijn geld zeker waard. Het spel biedt uren speelplezier en een gevarieerd aanbod aan levels met een simpele overzichtelijke interface. Het aantal levels wordt nog steeds uitgebreid dus voorlopig hoef je niet stil te zitten.

Downloaden

iSlash HD is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Op iOS kost de HD versie voor de iPad €1,79 (download). Voor Android is de app, met reclame, gratis (download).


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Tom O'Neill

Tom O'Neill
25 mei 2013 om 20:51

Ziet er leuk uit. Ga ‘m downloaden. Bedankt!

Inloggen