Oppo-patent toont telefoon met verwijderbare cameramodule

07 december 2020 2 Minuten 0 Reacties
oppo-camera

Omdat smartphones vandaag de dag nogal op elkaar lijken, proberen fabrikanten, waaronder Oppo, te innoveren op verschillende manieren.

Oppo-patent opgedoken

Veel smartphonefabrikanten, zoals het Chinese Oppo, experimenteren vooral met de camera-onderdelen op hun telefoons. Zo wordt de frontcamera nog wel eens verplaatst of in een pop-up-element verwerkt. Ook zijn er fabrikanten die een zogenaamde ‘flip-over camera’ op hun smartphones installeerde. De camera op de achterkant kan dan ook dienstdoen als een frontcamera, doordat je de cameramodule omhoog kunt klappen. Maar er zijn nog ideeën genoeg natuurlijk en dat is te zien aan het patent dat dit weekend opgedoken is.

Oppo, bekend van onder meer de Find- en Reno-smartphonelijnen, heeft namelijk een patent ingediend voor een smartphone met een verwijderbare camera. Wanneer je een selfie wil maken of de foto vanuit een unieke positie wil nemen, dan kun je de cameramodule uit je telefoon halen en doen wat je voor ogen hebt.

In het patent is te zien dat de Oppo-smartphone een cameramodule heeft met twee camera’s aan boord. Daarnaast beschikt het mogelijke toestel over usb-c, nfc, wifi en bluetooth. Dat laatste waarschijnlijk om in verbinding te blijven met de module, maar we kunnen ons voorstellen dat de fabrikant hier zelfontwikkelde technologie voor wil gebruiken. Het is niet duidelijk of je in staat bent andere cameramodules te kopen, met als doel je huidige module te vervangen. Dat zou natuurlijk heel mooi zijn en mensen kunnen stimuleren minder smartphones te kopen.

Advertentie

Een zoals het idee achter de Nederlandse Fairphone. Dat is een smartphonelijn waar je verschillende onderdelen, zoals de accu, camera en het scherm, kunt vervangen wanneer ze kapot gaan of niet meer aan je eisen voldoen. De telefoon die je koopt blijft in de basis hetzelfde. Dergelijke manieren van werken kunnen ervoor zorgen dat het milieu ietwat minder belast wordt, dus dit is zeker iets dat Oppo op z’n minst zou moeten overwegen.

Helaas geldt zoals altijd de kanttekening dat het hier gaat om een patent. Een patent is geen roadmap en ook geen garantie. Het wachten is nu totdat het bedrijf hier zelf meer over naar buiten brengt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)