Nieuwe clouddienst Mega krijgt eerste onofficiële Android app

05 februari 2013 1 Minuut 0 Reacties
mega

De nieuwe online opslagdienst Mega heeft nu ook een onofficiële Android-app. Mega geeft elke gebruiker 50GB gratis opslagruimte en al die gigabytes zijn sinds de release enkel via de website te bereiken. Daarom ontwikkelde een Mega-gebruiker een Android-app waarmee je door je bestanden kunt browsen en deze kunt downloaden.

/p>

Mega Manager verkeert op dit moment in een hele stevige alphafase. Hierdoor werkt de app nog niet stabiel, zijn er veel bugs en ontbreken er belangrijke functionaliteiten. Het huidige versienummer is 0.0.01: de app bevindt zich dus echt in de begin- en testfase. De ontwikkelaar vermeldt dit ook in de beschrijving: “Aan de app wordt nog gewerkt. Verwacht enkele vastlopers.” Mega is een concurrent van onder andere Dropbox en SkyDrive en zou voor diverse cloud functies gebruikt kunnen worden.

Mega Manager functies

De features van de alphaversie van de app zijn nog erg karig. Zo heeft de gebruiker alleen de mogelijkheid om in te loggen, bestanden te bekijken en deze naar de sd-kaart te downloaden. De bestanden worden altijd naar de MegaManager-folder in /sdcard/MegaManager gedownload. Je kunt wel meerdere bestanden en folders selecteren door lang te drukken. De app werkt via een beveiligde SSL-verbinding en hanteert dezelfde versleuteling en beveiliging als de website, ook tijdens het downloaden.

Advertentie

Op de planning staan onder andere verbeterde stabiliteit, het openen van bestanden, uploaden van bestanden en folders, het toepassen van acties op bestanden en folders, automatisch upload van foto’s, folder synchronisatie en nog veel meer. De functies moeten met toekomstige updates worden geïmplementeerd.

Mega trok in de laatste weken enorm veel aandacht. De nieuwe online opslagdienst is een initiatief van de beruchte internetentrepeneur Kim Dotcom en de opvolger van MegaUpload, de online opslagdienst die door de FBI werd gesloten. Het grote verschil tussen Mega en MegaUpload is de versleuteling van bestanden: alle bestanden die zijn geüpload, worden voortaan van een speciale versleuteling voorzien waar alleen de gebruiker – en niet de opslagdienst of andere instanties – toegang tot heeft. Binnen 24 uur had Mega al meer dan 1 miljoen geregisteerde gebruikers.

Download: Mega Manager Alpha (gratis)

Via: The Next Web

Reacties (0)