Moto Z wordt zo dun dat er geen gewone oortelefoon meer in kan

09 juni 2016 1 Minuut 0 Reacties
motorola-moto-z-retina

De nieuwe Moto Z-telefoons, die vanavond zijn gepresenteerd, zijn slechts 5,2 millimeter dun. Daardoor zit er geen gewone 3,5 mm oortelefoonaansluiting meer in. Wie een oortelefoon wil aansluiten, moet dat via de usb type-c poort doen.

Nog geen usb type-c oortelefoons beschikbaar

Dat blijkt uit de informatie over de specificaties van de nieuwe 5,5-inch phablets, die door techbloggers is bestudeerd. Opgemerkt wordt meteen dat oortelefoons met een usb type-c aansluiting nog helemaal niet op de markt zijn gebracht. Wellicht is het de bedoeling van Motorola om klanten met bluetooth-oortelefoons te laten genieten van muziek via de Moto Z-telefoons.

Verloopsnoertje

Tabletsmagazine heeft de specificaties van deze nieuwe telefoons eens beter bekeken. Wij kwamen er achter dat je nog steeds een gewone oortelefoon kunt aansluiten op de Moto Z, want er wordt een verloopsnoertje bijgeleverd dat in de usb type-c poort kan worden gestoken. Zoals hieronder valt te lezen:

Motorola zou overigens niet de enige zijn die het aloude gaatje voor de 3,5 mm oortelefoon laat vallen. Geruchten doen de ronde dat ook Apple bij zijn volgende iPhone overstapt op oortelefoons die via de usb type-c poort worden aangesloten. De Chinese fabrikant Oppo heeft onlangs de R5 gepresenteerd, waar ook een gaatje voor een oortelefoon in ontbreekt. Ook bij deze telefoon is het de bedoeling dat hiervoor de usb type-c poort wordt benut.

 

Bron Motorola Via Android Police


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)