Kinderen slapen slechter door gebruik tablets

26 maart 2013 1 Minuut 0 Reacties
rtlnieuws-kids

Kinderen houden van tablets. Laat ze één keer Angry Birds zien en ze zijn verkocht. Maar het gebruik van tablets voor het slapen gaan zorgt ervoor dat kinderen slechter slapen, de volgende morgen meer moeite hebben met opstaan en de hele dag last van slaperigheid hebben.

Dat blijkt uit een onderzoek van NSWO, de Nederlandse Vereniging voor Slaap/Waak Onderzoek. De felle schermen van tablets – maar ook van smartphones en computers –  geven veel licht en dat is funest voor je slaaprust. Het gebruik van tablets en smartphones voor het slapen gaan wordt helemaal afgeraden. Dit zou de slaapklok verstoren en zowel kinderen als volwassenen komen hierdoor slechter in slaap.

Geen Angry Birds voor het slapen

Eén van de consequenties van een verstoorde slaapklok is dat je de hele dag loopt te gapen en soms in slaap kan doezelen. Je kunt je na te veel verstoorde nachtrusten op een gegeven moment ook lusteloos gaan voelen. Daar willen slaapdeskundigen voor waarschuwen. Zij adviseren daarom ook dat een boek vlak voor het slapen gaan veel beter is dan een scherm. 

Volgens het onderzoek kijkt 55% van alle kinderen tv in het uur voor het slapen gaan, speelt 14% computerspelletjes, maakt 15% gebruik van het internet, zit 13% van de kinderen op sociale media en is 9% al aan het WhatsAppen.

Via: RTL

Reacties (0)