iPhone 6 Plus verkoopt minder dan normale iPhone 6

21 oktober 2014 1 Minuut 1 Reacties
iPhone-6-plus-feature-beste

Uit extern onderzoek blijkt dat voor elke iPhone 6 Plus die er verkocht wordt, daar zes normale iPhone 6-modellen tegenover staan. Dat kan natuurlijk komen doordat er een tekort van Plus-toestellen bestaat.

iPhone 6 Plus vs iPhone 6

De twee nieuwe iPhones zijn pas een kleine maand op de markt. Ongeveer twee weken geleden kwam het nieuws naar buiten dat de iPhone 6 Plus ongekend populair is en dat er vanuit de consument grote vraag naar is. De vraag was zelfs zo groot, dat Apple er z’n productieschema voor had aangepast, om maar aan die vraag te voldoen. Het lijkt er echter op alsof een groot gedeelte van die zelfde consument inmiddels gekozen heeft voor het kleinere iPhone 6-model, aangezien uit extern onderzoek blijkt dat er voor elke zes verkochte iPhone 6-modellen, één Plus tegenover staat.

De iPhone 6 wordt momenteel twee keer zo snel omarmd door Apple-fans in vergelijking met het vorige flagship model, die iPhone 5s, aldus het marketingbureau Localytics. Op dit moment heeft zes procent van de iPhone-eigenaars de nieuwe 6, wat goed laat zien hoe populair het apparaat is, tegen de één procent met een Plus. Dit is dus slechts één maand nadat Apple beide toestellen heeft uitgebracht.

Verder is opvallend dat de iPhone 6 Plus over het algemeen wel langer en vaker gebruikt wordt – een zichtbare trend bij tablet-eigenaars. Over het algemeen wordt de Plus dertien procent langer gebruikt en worden er meer apps opgestart (elf procent meer), dan het het geval is met de kleinere iPhone 6. Localytics zegt dat dit verschil te verklaren is door het idee dat apparaten met een groter scherm leiden tot meer engagement.

Lees ook onze Apple iPhone 6 Plus review.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

iphone 6 hoesje

iphone 6 hoesje
06 november 2014 om 09:16

ik had dat al verwacht omdat de iphone 6 plus erg lijkt op een samsung en als ik zelf kon kiezen tussen een iphone 6 plus en een samsung zou ik toch voor de samsung.

Inloggen