Intel ontwikkelt 64bit-kernel voor Android

14 januari 2014 1 Minuut 1 Reacties
Intel-retina

Intel heeft een Android-versie gemaakt die ondersteuning biedt voor 64bit-processors. De chipfabrikant heeft hiermee eindelijk een unique sellingpoint in handen en wil een groter deel van de smartphone- en tabletmarkt veroveren.

Intel heeft het lastig in de tabletmarkt en smartphonemarkt. Hoewel enkele fabrikanten afgelopen jaar Android tablets met een Intel chip gelanceerd hebben is het merendeel nog steeds uitgerust met een ARM-chip. Daar wil de chipfabrikant verandering in brengen, mede door Android geschikt te maken voor 64bit-processors.

Afgelopen week heeft Intel bekendgemaakt een versie van Android 4.4 KitKat ontwikkeld te hebben die ondersteuning biedt voor 64bit-processors van het bedrijf. Deze versie is volledig compatibel met alle apps die tot op heden voor Android ontwikkeld zijn maar om optimaal gebruik te maken van de 64bit-technologie moeten speciaal daarvoor geoptimaliseerde apps ontwikkeld worden. Geoptimaliseerde apps zorgen volgens de chipfabrikant voor een prestatieverbetering van 40 procent.

In eerste instantie zal de 64bit-versie van Android tablets met Intel’s nieuwste Bay Trail-T processor aansturen. Deze chips worden momenteel al in tablets gebruikt maar in combinatie met de 32bit-versie van Android of de 32bit/64bit-versie van Windows 8. De eerste tablets met de 64bit-versie van Android 4.4 KitKat worden in de eerste helft van 2014 op de markt verwacht. Mogelijk krijgen we de eerste tablets te zien tijdens MWC 2014.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Jan Bos

Jan Bos
15 januari 2014 om 13:48

Ik ervaar soms dat de 32bit versie van mijn OS beter functioneert dan de 64bit uitvoering.
Hopelijk heeft de tablet daar geen last van.

Trouwens, snelheidsverbetering heb ik ooknog niet echt waargenomen op mijn pc.

Inloggen