Intel faseert de low-power Atom-chips uit

02 mei 2016 1 Minuut 0 Reacties
Intel-logo

Intel heeft bekendgemaakt dat het bedrijf zich meer wil focussen op de cloud en dat het daarom de low-power Atom-chips wil gaan uitfaseren. Deze chips worden veelal gebruikt in goedkopere tablets, notebooks en 2-in-1-apparaten.

Intel zet de low-power Atom-chips aan de kant

Intel is aan het reorganiseren. Eerder maakte het bedrijf al bekend dat elf procent van de werknemers ontslagen moet worden en dat de focus van hardware naar de cloud wordt weerlegd. Nu is ook duidelijk wat dat betekent voor de chips die de fabrikant maakt: de low-power Atom-chip zal namelijk uitgefaseerd worden. Deze chips vind je voornamelijk in tablets, notebooks en 2-in-1-apparaten. Cherry Trail-chips blijven voorlopig nog bestaan, maar de geplande opvolgers zullen niet meer worden uitgebracht. SoFIA is ook geannuleerd.

[irp]

Ook blijft Intel voorlopig nog de Cherry Trail Atom x5 en x7 verschepen. Het is geen vreemde zet van het bedrijf, dat maar weinig winst wist te behalen van deze goedkopere chips. De fabricagekosten waren laag, maar de omzetten ook – en dan heb je er niet zo veel aan. Dit betekent echter niet het einde van tablets, pc’s en de producten er tussenin: in de toekomst worden er namelijk meer apparaten uitgebracht met een Apollo Lake- of Core M-chip. Dat betekent dat low-power-tablets iets beter gaan presteren, tegen een iets hogere prijs.

Reacties (0)