Hoe plaats je bestanden en media van een computer op je tablet?

28 mei 2013 5 Minuten 36 Reacties
ATIV-Smart-PC-aansluitingen

Wanneer je een tablet aangeschaft hebt dan wil je natuurlijk direct al je belangrijke foto's, boeken, video's en documenten op het toestel hebben staan, en je wilt natuurlijk genieten van je complete muziekbibliotheek. Maar, hoe zet je nu al die bestanden simpel over van je computer of laptop naar je Android tablet? Er zijn verschillende mogelijkheden die we in dit artikel kort bespreken.

Het verplaatsen van een bestand van je computer naar je tablet klinkt eenvoudig en is het eigenlijk ook, mits je weet wat de mogelijkheden zijn en welke stappen je moet ondernemen. Wanneer je eenmaal weet welke bestanden die op je computer staan wilt overzetten en deze klaar hebt staan kun je aan de slag.

USB-verbinding

Zoals gezegd zijn er verschillende manieren op een bestand van je computer naar je tablet over te zetten. Zo kan het middels een kabel (de USB-kabel) in dit geval waarbij tablet en computer met elkaar gekoppeld worden en de tablet als map op je computer verschijnt. Vervolgens kun je eenvoudig bestanden slepen van je computer naar de map die je tablet is. Mocht je overigens een Mac hebben dan kun je hier een programma downloaden waarmee je eenvoudig bestanden via een USB-verbinding over kunt zetten.

USB-stick of SD-kaart

Het kan overigens ook zo zijn dat je bestanden op een USB-stick hebt staan en deze op je tablet wilt krijgen. Dan kun je de USB-stick aansluiten op je tablet, mits er een aansluiting voor is, en toegang krijgen tot de bestanden. Mocht dit niet lukken en je maakt gebruik van een microSD kaart dan kun je wanneer je een externe SD-kaartlezer voor of ingebouwde SD-kaartlezer op je computer hebt bestanden middels deze kaart overzetten. Plaats de SD-kaart in de kaartlezer van je computer, sleep de bestanden naar de SD-kaart en stop de kaart weer in je tablet.

Draadloos

Het kan echter allemaal een stuk handiger en sneller, zonder dat je naar kabels of andere accessoires hoeft te zoeken. Je kunt namelijk op verschillende manieren draadloos bestanden van je computer overzetten naar je tablet. Dit is echter vaak alleen de betere en snellere optie wanneer het gaat om relatief kleine bestanden en een klein aantal bestanden. Wanneer je bijvoorbeeld films wilt overzetten dan is een USB-verbinding in de meeste gevallen het snelst.

Draadloos kan zoals gezegd op verschillende manieren. Zo kun je jezelf een e-mail sturen met de betreffende bestanden en deze op je tablet openen en uitpakken. Gaat het om meer bestanden en grotere bestanden dan kun je diverse cloud diensten gebruiken zoals Dropbox, Google Drive en SpiderOak. Dit zijn stukjes opslagruimte in de cloud die je gratis of tegen een kleine betaling kunt gebruiken. Op deze ruimte kun je al je bestanden kwijt en het grote voordeel is dat je vanaf nagenoeg elk apparaat toegang hebt tot deze bestanden. Al deze diensten bieden ook applicaties waarmee je toegang krijgt tot de bestanden in de cloud en ze kunt downloaden. Het is dus een kwestie van je bestanden in de cloud plaatsen en ze openen of downloaden op je tablet. Een extra voordeel is dat je bestanden die op je tablet staan ook eenvoudig terug in de cloud kunt plaatsen en op je computer direct kunt downloaden.

Bestanden beheren

Wanneer je eenmaal op je tablet toegang hebt tot de bestanden dan wil je ze mogelijk in een bepaalde map zetten, tenzij je dit tijdens het verplaatsen van computer naar tablet al gedaan hebt. Om bestanden die op je tablet staan eenvoudig te verplaatsen naar een specifieke map kun je een zogenaamde file manager downloaden. Dit is een applicatie waarmee je bestanden en mappen kunt beheren en verplaatsen, net zoals je wellicht van de Verkenner binnen Windows gewend bent. Een aantal goede ‘verkenner apps’ zijn ASTRO File Manager, ES File Explorer en Android File Manager. Overigens kan het ook zo zijn dat je op je tablet al een file manager vooraf geïnstalleerd staat. Open de betreffende file manager applicatie, selecteer de betreffende bestanden en vervolgens kun je middels de opties (afhankelijk van de app) bestanden kopiëren of verplaatsen.

De ultieme combinatie

Kan het nog makkelijker? Jawel, dat kan. Er zijn namelijk applicaties die twee van bovenstaande manieren combineren, waaronder Wifi File Explorer Pro en File Manager. Deze apps bieden de mogelijkheid via wifi verbinding te maken met je tablet en tegelijkertijd de mogelijkheid door de mappen van de tablet te browsen middels de ‘verkenner’-functie. Op je computer heb je dus direct toegang tot je hele tablet en kun je eenvoudig bestanden overzetten en verplaatsen.

Mocht je zelf nog suggesties hebben voor het eenvoudig overzetten van bestanden, laat het in een reactie hieronder weten. Overigens gelden bovenstaande tips ook voor wanneer je bestanden van je tablet op je PC wilt zetten.

Meer tips en adviezen

Meer tips voor tablets, zowel Android en Windows als de iPad, vind je in ons tablet tips archief. Wil je een tablet kopen? Dan vind je hier ook alle informatie die je nodig hebt. Daarnaast kun je bij ons snel en gemakkelijk alle tablets vergelijken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (26)

Maxim

Maxim
02 juli 2013 om 11:28

Beste Tablet Magazine,

IK heb afgelopen maand een Asus TF700 tablet gekocht samen met een micro sd kaart voor extra opslag. Nu wil ik d.m.v. de bijgeleverde usb-kabel films op mijn kaartje zetten, maar als ik de tablet aansluit op mijn pc krijg ik alleen een pop-up van Windows verkenner met iets van ‘file transfer’ wat dan geopend wordt met Windows Media Player.. ik wil gewoon een map van Windows Verkenner waarin ik gewoon de bestanden kan slepen. Hoe krijg ik dit voor elkaar? Graag een mini-stappenplan als het kan 🙂

ALvast bedankt.

GR. Max

Inloggen


02 juli 2013 om 11:57

En wat zie je als je Verkenner gewoon opent en de TF700 opzoekt?

Inloggen
Maxim

Maxim
02 juli 2013 om 17:51

Bedankt voor je reactie, Martijn.

Het is inmiddels al gelukt; ik heb een update van Windows Media Player uitgevoerd en toen ik de tablet aansloot gaf hij nu opeens wel de optie om actie te ondernemen met Windows Verkenner.. Vreemd, maar goed.

In ieder geval bedankt.

PS: Als ik een video bestand kopiër naar mijn tablet (2,19GB) duurt de overdracht zeer lang (zo’n 15-20 minuten). Ik stuur ‘m naar mijn micro SD kaart in de tablet. Is dit normaal?

Inloggen


02 juli 2013 om 19:20

Dat is goed om te horen. Dank voor je bericht!

Inloggen
Maxim

Maxim
02 juli 2013 om 19:51

Beste Martijn,

Toch ontdek ik nog een vage melding bij het overzetten van films van mijn pc naar de asus tablet.

Ik selecteer een aantal bestanden en kopieer deze naar mijn tablet. Na een eeuwigheid wachten komt er de volgende melding op mijn scherm:

“Het bestand ‘XXX’ kan niet worden gekopieerd. er is geen antwoord van het apparaat of de verbinding met het apparaat is verbroken.”

En vervolgens zijn de bestanden niet gekopieerd. Hoe kan dit?

Ik heb Windows XP Professional, Service Pack 2 en een Asus TF700.

Alvast bedankt voor je antwoord.

Max.

Inloggen


02 juli 2013 om 20:04

Beste Max,
Het zou kunnen dat het simpelweg door de bestandsgrootte komt. Misschien kun je eens proberen de bestanden direct op het interne geheugen van de tablet te zetten.

Inloggen
marnick

marnick
01 november 2013 om 11:36

ik heb een microsd kaart gekocht
maar kan grote apps nog steeds niet downloaden.
hoe moet je hem activeren?

Inloggen
jet

jet
06 december 2013 om 00:59

Hallo Martijn,

Nog verre van duidelijk hoe ik van en naar usb stick kopieer van\naar mijn tablet Cherry Mobility M 1013.
Op tablet kan ik de inhoud van de USB stick niet vinden. Help a.u.b. . . . : (

Inloggen
Antoon

Antoon
08 december 2013 om 15:43

Voor het draadloos overzetten gebruik ik:
Total Commander
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ghisler.android.TotalCommander&hl=nl
+ FTP Plugin for Total Commander
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ghisler.tcplugins.FTP&hl=nl
En op de computer met PCLinuxOS http://www.pclinuxos.com/ is het instellen van een FTP-server (gaat zeer eenvoudig) voldoende voor overzetten van bestanden/mappen van/naar de tablet in Total Commander.

Inloggen
schilder

schilder
08 maart 2014 om 16:29

hallo ik heb een samsung tablet 2.0 7 inch
nu geeft ie aan dat mijn geheugen vol zit en heb een sd card van 32gb gekocht en geplaats
nu geeft ie hem wel aan maar ik krijg mijn apps niet op die sd card wat moet ik doen nu heb ik vernomen daT JE SPELLETJES GAMES niet meer kan overzetten op een sd kaart omdat je 4.1 heb is daar nog een andere oplossing voor

Inloggen
Erika

Erika
18 maart 2014 om 21:15

Hallo Martijn,

ik heb een Samsung tab3 en heb een connection kit gekocht om foto, s te kijken die op mijn kaartje staan, gaat erg goed, nu heb ik een fout gemaakt dat hij alles moet openen in foto terwijl ik eigenlijk wil openen in galerij, hoe kan ik de instelling terugzetten dat hij moet openen alleen in galerij.?

mvg. Erika

Inloggen


18 maart 2014 om 23:07

Hoi Erika,

Je kunt in de instellingen van je Android tablets onder ‘apps’ zoeken naar de apps die momenteel als standaard gebruikt worden. Klik op een app en in de opties daaronder krijg je ‘clear defaults’ (NL vertaling heb ik zo niet bij de hand) te zien. Zo zorg je ervoor dat je opnieuw kunt kiezen bij het openen van een bestand.

Je kunt een app als Default app manager gebruiken om voor de meest voorkomende bestanden een standaard app in te stellen.

Inloggen
Evelyne

Evelyne
05 juni 2014 om 20:58

Goedendag,
Mijn zoon heeft een samsung tab3 en wil hier graag films op hebben. Ik heb op de laptop films in avi bestanden. Bij de tab2 kan ik deze films gewoon kopiëren en plakken (verbinding middels de USB kabel). Bij de tab 3 krijg ik een foutmelding dat avi bestanden niet kunnen worden afgespeeld. Weet iemand hoe ik dit alsnog voor elkaar kan krijgen? Alvast bedankt.

Inloggen
Lidy Groen

Lidy Groen
02 december 2014 om 14:41

Hallo Martijn,

Ik heb een samsung tablet met mini USB aansluiting gekocht, en wil via een USB kabel bestanden van PC naar Tablet overzetten….maar PC leest m niet. Er verschijnt ook geen mapje op de PC zoals hierboven beschreven staat…Is er een programma of App dat ik hiervoor kan downloaden?

Inloggen


02 december 2014 om 14:47

Als het goed is kun je Samsung Kies, de software van Samsung voor het koppelen van mobiele apparaten, hiervoor gebruiken.

Inloggen
P. Franke

P. Franke
17 december 2014 om 16:01

Leest een Android tablet PDF files? E kun je die vanaf je computer naar je tablet kopieren?

Inloggen
Till

Till
04 januari 2015 om 16:08

Heb een tablet en een geheugen kaart hoe krijg ik in godsnaam wat op de tablet op de sdkaart
En automatisch openen op de sdkaart ondanks meer geheugen kan ik nog steeds niet downloaden
Dus: hoe krijg ik de bestanden op de sdkaart??t

Inloggen
jos

jos
12 januari 2015 om 10:05

Hoe kan ik via een USB stick een word bestand lezen op mijn iPad?
Wat voor verloop kabel heb ik dan nodig?
En welke aanpassing op de iPad om Word te kunnen lezen?

let op het gaat expliciet om kleine word bestanden. Dit bestand levert docent op school aan om een toets op de iPad te kunnen maken

Inloggen


12 januari 2015 om 16:54

Je kunt bijvoorbeeld deze adapter gebruiken en elke tekst-editor-app kan een Word-bestand openen. Ook de Pages-app van Apple zelf.

Inloggen
Hanna

Hanna
15 maart 2015 om 17:44

Hallo Martijn,
Ik wil foto’s overzetten van mijn Samsung galaxy trend naar mijn laptop.
In mijn telefoon zit een sd kaart. Ik kan wel de foto’s van mijn telefoon overzetten maar niet van mijn sd kaart. Ik zet altijd foto’s over naar Picasa en als ik mijn telefoon aanklik om te importeren, krijg ik dus alleen de foto’s van op mijn telefoon te zien en niet van op mijn sd kaart! Wat moet ik doen?
Alvast bedankt!

Inloggen
rob

rob
08 juli 2015 om 20:36

Ik wil muziek op mijn tablet zetten nu kom ik alleen in Google play music en moet 9,99 per maand betalen is er soms een andere apparaten waar mee ik muziek kan afspelen

Inloggen
daniel

daniel
16 december 2016 om 01:32

waarom probeer je niet gewoon indien u hebt je window media player die muziek die er op staat dan enkel je apparaat aan sluiten met usb kabel op u pc dan muziek gewoon synchroniseren. ik heb het ook gedaan. het kost niets

Inloggen
elise

elise
18 augustus 2015 om 08:02

Hoi
Ik heb een Samsung tab s en wil graag films of series op mij tab zeten die ik ofline kan bekijken liefst legale films. Maar weet niet hoe foto’s en muziek is echter geen probleem dat doe ik regelmatig maar hoe krijg ik er films op?

Inloggen
Peter

Peter
08 oktober 2015 om 19:33

Mijn dochter heeft een Samsung galaxy Tab 3, waarvan het scherm kapot is. Zo te zien werkt de touch nog wel, maar je ziet niks meer. Ik wil de foto’s die erop staan naar de pc kopiëren. Als ik de tablet met de USB kabel aansluit, wordt het apparaat wel getoond in de Windows explorer, maar er wordt geen inhoud getoond. Ik neem aan omdat de schermvergrendeling actief is. Omdat het scherm het niet meer doet, is niet te zien waar de stipjes staan voor de gesture.

Weet iemand een manier om toch nog aan die foto’s te komen?

Inloggen
Harmen

Harmen
15 oktober 2015 om 14:46

Dit gaat allemaal over het overzetten van bestanden. Ik wil graag de output van een pcprogramma (in dit geval van aismonitor.exe) continue naar een tablet app (opencpn) sturen. Hoe doe ik dat?

Inloggen
Harmen

Harmen
01 november 2015 om 18:19

Ah . . het is gelukt. Ik maak van het tablet een wifi hotspot mbv Tethering en mobiele hotspot. Dit heeft dan een ipadress.
Met de PC maak ik een wifi verbinding met het ipadres op het tablet. De output van het aismonitor komt op een virtuele compoort. Met VPSE stuur ik de compoort naar het ipadres.
Op het tablet staat Opencpn. Daarin kan ik een verbinding instellen naar het ipadres. Nu zie ik in Opencpn de output van aismonitor in de PC. Dit werkt dus onafhankelijk van een internet verbinding

Inloggen
Els

Els
06 maart 2016 om 14:00

Ik heb net een ASUS ZEN10 tablet en wil graag foto’s van de PC op de tablet zetten.Ik krijg op de PC iets te zien:PC link.Ik krijg het niet voor mekaar.

Inloggen
Ingrid

Ingrid
22 juni 2016 om 21:30

Ja mannekes als dat altijd zolang duurt tegen dat jullie reageren……durf zelf al geen grazg meer te stellen. Morgen naar de winkel in de hoop d1t antwoord te krijgen

Inloggen
Ingrid

Ingrid
22 juni 2016 om 21:31

Bedoelde vraag. En in de hoop een antwoord te krijgen

Inloggen
Esther

Esther
13 oktober 2016 om 15:36

Goedendag
Ik heb een Apple iPad 2 air,maar kan ik mijn pc-bestanden overzetten op de iPad
Of moet ik dan een iPad nemen met besturingssysteem Windows?

Inloggen
daniel

daniel
16 december 2016 om 01:27

mijn probleem nokia lumia 830 film neem de ik op via de vlc player dan zie ik hem staan op media player dan gewoon met usb kabel verbinden en synchroniseren met windows ik had dat gedaan met twee delen uit een tv serie en dat was perfect maar nu opeens gaat het niet meer.zou het kunnen omdat er een beveiliging op zit? maar bij de andere deed hij het wel? of is het probleem 1 mijn smartphone of 2 media player danku alvast voor je antwoord

Inloggen
Murdock

Murdock
17 februari 2017 om 12:33

ik kon vroeger met es file explorer pro films kijken via mijn laptop. maar sinds microsoft een update heeft gedaan is dit niet meer mogelijk. Ik zie mijn pc en deze van vrouw staan als ik de app laat scannen, en dan moest ik erop klikken en mijn Microsoft account ingeven en kan films enzz bekijken die op mijn laptop stonden.
heeft ze iemand een idee hoe ik nu terug films kan bekijken op tablet via de pc?

Inloggen
daniel

daniel
13 februari 2018 om 07:32

vragen maar antwoorden ja jongens die gasten die websites op internet zetten om zo gezegd mensen te helpen zijn zeker geen rappen om een antwoord te geven het is trouwens niet de enige. het is beter om naar de winkel te gaan om aan iemand te vragen die je kent. want voor hulp moet je zeker niet rekenen op die gasten met die zogezegde hulp want dan kom je teleurgesteld terug

Inloggen
wendy

wendy
18 april 2018 om 16:11

Goedendag,
Mijn zoon heeft een samsung tab3 en wil hier graag films op hebben. Ik heb op de laptop films in avi bestanden. Bij de tab2 kan ik deze films gewoon kopiëren en plakken (verbinding middels de USB kabel). Bij de tab 3 krijg ik een foutmelding dat avi bestanden niet kunnen worden afgespeeld. Weet iemand hoe ik dit alsnog voor elkaar kan krijgen? Alvast bedankt.

Inloggen
Rudu

Rudu
18 april 2018 om 16:30

Je kan avi bestanden gewoon kopieren naar de sd kaart en met vlc mediaplayer afspelen

Inloggen
CHRISTIAAN

CHRISTIAAN
22 juli 2020 om 20:37

HOI Ik had graag geweten hoe ik bestanden van mijn gopro 7 silver die op een sdd kaart staan geimporteert ,krijg .naar mijn samsung tablet 10.1
Ik beschik over een kaartlezer voor mijn sdd kaart en een usb -c adaptor naar usb.
Dus ik ben perfect geconecteerd met kaartlezer naar tablet .
Maar ik weet totaal niet hoe ik te zien kan krijgen hoe mijn sdd kaart kontact maakt met de tablet.
Laat staan hoe ik de gegevens kan importeren.
Vriendelijk bedankt bij voorbaat voor de feedback

Inloggen