Google presenteert Gmail Inbox-dienst

23 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
gmail-inbox

Google werkt aan een nieuwe e-maildienst genaamd Inbox, waarmee het bedrijf je manier van omgang met e-mailberichten wil veranderen. Gmail Inbox is zowel web-based als een app en verschijnt voor Android en iOS.

Gmail Inbox

Google heeft een nieuwe e-maildienst gelanceerd, waar je alleen gebruik van kan maken op uitnodiging. De e-maildienst heeft Inbox en wordt aangedreven door Gmail. Het team achter Gmail is ook verantwoordelijk voor de nieuwe service. Naast een web-based-versie van Inbox, zijn er ook Android- en iOS-apps te downloaden. Inbox introduceert eigenlijk een nieuwe feature, die als een laag bovenop Gmail wordt gelegd, genaamd Bundels. Met de Bundels kun je gelijksoortige informatie onder één noemer plaatsen en terugvinden, zoals recepten, vliegreizen of financiële zaken.

Bundels maakt alle informatie overzichtelijk door de belangrijkste data direct op het scherm te tonen. In de app vind je direct de juiste vliegroutes of die belangrijke foto’s of documenten van je familie, zonder dat je daarvoor een aantal e-mails en conversaties hoeft af te struinen. Maak je gebruik van de webversie, dan verschijnt er zelfs real-time informatie op je scherm, betreffende vertrektijden of te verwachten pakketten. Google wil hiermee ons gebruik van e-mail versimpelen en de manier waarop we ermee omgaan verbeteren.

Andere functies die Inbox krijgt, zijn functies die we ook in andere mailapplicaties tegenkomen, maar nog niet in Gmail hebben teruggezien, helaas. Die functies heten Hoogtepunten, Herinneringen en Snoozen. Hoogtepunten is de dienst waarmee je dus allerlei informatie, al dan niet real-time, overzichtelijk op je scherm krijgt, Herinneringen is een veredelde takenlijst en met Snoozen kun je e-mail en Herinneringen uitstellen tot het moment dat jij er aan toe bent. Wil je een uitnodiging ontvangen, stuur dan een mail naar inbox@google.com.

Reacties (0)