Flash-sites niet meer automatisch geblokkeerd op Windows 8/RT tablets

12 maart 2013 1 Minuut 0 Reacties
IE10

Windows 8 en Windows RT worden met twee browsers geleverd; een voor de touch interface met beperkte Flash ondersteuning en een voor de desktop interface met volledige Flash ondersteuning. Voor de browser in de touch interface maakte Microsoft tot vandaag gebruik van een whitelist maar deze is nu geschrapt.

Flash en Windows 8

Microsoft heeft bekendgemaakt dat vanaf vandaag, nadat gebruikers een software-update uitgevoerd hebben, Flash-sites niet meer automatisch geblokkeerd worden op Windows 8 tablets en Windows RT tablets. In plaats van gebruik te maken van een whitelist waarop websites staan waarvan Flash wel weergegeven mag worden, kiest de softwaregigant nu voor een blacklist waarop websites staan waarvan Flash elementen niet worden weergegeven.

Touch optimalisatie Flash-sites

De reden voor de verandering heeft volgens Microsoft te maken met de compatibiliteit met touch. De meeste websites die gebruik maken van Flash elementen zouden inmiddels geoptimaliseerd zijn voor touchscreens. Internet Explorer 10 kan hierdoor de meeste websites zonder problemen weergeven. Websites die echter nog niet voldoen aan de eisen voor touch optimalisatie worden op een blacklist geplaatst en kunnen dus niet bekeken worden.

De desktopversie van Internet Explorer 10 blijft onveranderd. Deze browser was namelijk al ingericht op volledige ondersteuning voor Flash-sites, zonder blacklist of whitelist.

Advertentie

Windows RT tablets

Deze verandering is vooral interessant voor gebruikers van tablets met Windows RT als besturingssysteem. Deze versie van Windows 8 beschikt namelijk niet over de mogelijkheid een alternatieve web browser te gebruiken naast Internet Explorer 10. Gebruikers waren tot vandaag dus afhankelijk van de whitelist van Microsoft om bepaalde websites te kunnen bekijken. Met nieuwe blacklist wordt het mogelijk ook websites die niet op de whitelist stonden, veelal kleinere websites, te bekijken op een Windows RT tablet.

Nieuwe technieken

Daarbij stimuleert Microsoft wel nog steeds het gebruik van nieuwe technieken, waaronder HTML5, voor de weergave van dynamische content. Flash is gevoelig voor onder meer malware en kan een computer merkbaar trager maken. Technieken als HTML5 kunnen sneller verwerkt worden en worden breder ondersteund.

Meer informatie over het nieuwe besturingssysteem van Microsoft vind je in onze Windows 8 Informatie Gids.

Via: Microsoft

Reacties (0)