Eerste trailer van Minecraft: Story Mode verschenen

06 juli 2015 1 Minuut 0 Reacties
minecraft-story-mode

Dit weekend is tijdens MineCon, een evenement met alles Minecraft, de eerste trailer voor de game Minecraft: Story Mode verschenen. Dankzij de video kunnen we zien dat ontwikkelaar Telltale Games flink gesleuteld heeft aan het bronmateriaal.

Check de eerste Minecraft: Story Mode-trailer

Telltale Games, ontwikkelaar van toffe spellen als The Walking Dead, The Wolf Among Us en Tales from the Borderlands, heeft dit weekend tijdens MineCon laten zien hoe het omgaat met het bronmateriaal van het populaire spel Minecraft. MineCon is een bijeenkomst van alles Minecraft, een spel waarin je bouwt, sloopt, overleeft, samenwerkt, speelt en eigenlijk je fantasie de vrije loop laat, zoals je dat vroeger met LEGO-blokjes had gedaan. Maar dan natuurlijk digitaal en vol met soort-van-zombies, want het is immers 2015.

Minecraft: Story Mode wordt samen met Mojang Games gemaakt, de originele ontwikkelaar van de game en inmiddels eigendom van Microsoft, en laat ons de wereld van Minecraft op een geheel andere wijze verkennen. Net zoals de andere spellen van Telltale, wordt Minecraft: Story Mode ook een episodische, verhaalgedreven game met point-and-click-elementen. Waarschijnlijk bestaat het eerste seizoen uit vijf delen, net zoals dat eigenlijk altijd het geval is – behalve bij de gameserie Game of Thrones, die zes delen gaat krijgen.

Advertentie

Het verhaal van Minecraft: Story Mode lijkt in elk geval lekker overdreven. Je speelt met Jesse, die samen met zijn groepje vrienden de beruchte Ender Dragon, de eindbaas van het originele spel, hebben verslagen. Maar dan ontdekt het groepje dat er iets goed mis is en daar moet natuurlijk wat aan worden gedaan. De vriendengroep gaat op onderzoek uit en ontdekt al snel dat ze de wereld moeten redden; dat kan natuurlijk maar op één manier, door de Order of the Stone te vinden. Later dit jaar verschijnt de game op allerlei platformen, behalve Nintendo’s.

Reacties (0)