Corning demonstreert Gorilla Glass 3: Nog sterker en duurzamer

10 januari 2013 1 Minuut 2 Reacties
gorilla-glass-3

Veel tablets en smartphones, vooral in het middenklasse en high-end segment, zijn tegenwoordig uitgerust met Gorilla Glass van het bedrijf Corning. Dit glas biedt extra bescherming aangezien het zeer lastig te breken en krasbestendig is. Corning heeft tijdens CES 2013 in Las Vegas de derde generatie Gorilla Glass gepresenteerd welke nog sterker en duurzamer moet zijn.

Corning Gorilla Glass 3

Volgens het bedrijf is Gorilla Glass 3 verbeterd op het moleculaire niveau door het toevoegen van een feature met de naam Native Damage Resistance (NDR). Dit moet zorgen voor een kleinere kans op fouten in het glas, het verschijnen van krassen in de bovenlaag en verbetert de algemene sterke van het glas. Gorilla Glass 3 moet dan ook 40 procent minder gevoelig zijn voor krassen en 50 procent sterker zijn nadat het glas beschadigd raakt.

In onderstaande video demonstreert Corning de nieuwe eigenschappen door een bal van 130 gram op het glas te laten vallen en druk op het glas uit te oefenen. Daarna mochten de bezoekers van de demonstratie het glas bekijken om te zien of het echt krasbestendig en stevig is.

Beschikbaarheid

Corning heeft aangegeven dat de productie van Gorilla Glass 3 dit kwartaal nog van start gaat. De eerste producten met het nieuwe glas worden in de tweede helft van 2013 op de markt verwacht.

Via: Engadget

Reacties (2)