Archos introduceert twee 10-inch tablets met Android of Windows voor het Franse onderwijs

03 februari 2016 1 Minuut 0 Reacties
Archos onderwijstablet

Archos introduceert speciaal voor het Franse onderwijs twee nieuwe 10,1-inch tablets, een met Android en een met Windows. Het bedrijf heeft een order van een miljard euro van de Franse overheid in de wacht gesleept.

Digitaal plan

De Franse overheid heeft een groot digitaal plan: alle scholieren moeten met deze tablets aan de slag. Zowel op de basisscholen als op de middelbare scholen wordt aan elke leerling een Archos-tablet verstrekt. De verwachting is dat in 2020 70 procent van alle Franse leerlingen zo’n tablet in handen heeft.

Android of Windows

Archos heeft de aanbesteding van de overheid gewonnen, en mag alvast in drie provincies de tablets invoeren op de scholen. Het gaat om tablets met een magnetisch toetsenbord. De scholen kunnen kiezen uit een Android- of een Windowsvariant. De hardware verschilt alleen onder de motorkap.

Intel- of MediaTek-processor

De tablet die op Windows loopt, krijgt een Intel Cherry Trail-processor, de versie die Android krijgt, een MediaTek-processor. Beide versies worden toegerust met 2GB ram en een batterij die het zeker zeven uur moet uithouden, ruim voldoende voor een schooldag. De Windows-tablets krijgen 32GB opslaggeheugen, de Android-tablets moeten het stellen met 16GB geheugen. De tablets op Windows kosten rond de 200 euro, de Androidvariant krijgt een prijs mee van 150 euro.

Tijdens een educatieve beurs in maart zal Archos de tablets presenteren.

Reacties (0)