Gesponsord Mobile Gesponsord door TransIP

ADV: Hoe creëer je een ludieke domeinnaam?

29 oktober 2020 2 Minuten 0 Reacties
sergey-zolkin-_UeY8aTI6d0-unsplash (2)

Ben je van plan om een website te maken, dan heb je een domeinnaam nodig.

Het is in het kader van de originaliteit en het maken van onderscheid soms aan te raden om een ludieke domeinnaam te bedenken. Dat hoeft natuurlijk niet altijd en het is ook afhankelijk van je product, merk of dienst en van je doelgroep. Als jij wel van plan bent om met een ludieke naam te komen, dan komen onderstaande tips en adviezen daarbij zeker van pas.

Ga brainstormen

Je moet al geluk hebben wil je in één keer op een ludiek idee komen. Het is dan ook aan te raden om te gaan brainstormen met originele domeinnamen als uitgangspunt. Schrijf gewoon alles op wat in je opkomt. Het is nog beter om niet in je eentje te gaan brainstormen, maar daar ook anderen bij te betrekken. Door op deze wijze creatief aan de slag te gaan, is de kans groot dat er een ludiek idee tussen zit.

Simpel en pakkend

Het is ideaal als je op een domeinnaam komt die zowel simpel als pakkend is. Het hoeft niet eens altijd zo te zijn dat de naam te herleiden is naar je product, merk of dienst. Het gaat vooral om de herkenbaarheid van de domeinnaam. Een simpele en pakkende naam is ideaal voor de herkenbaarheid en is bovendien ook nog eens gemakkelijk te onthouden. Een te lange domeinnaam is minder eenvoudig om te onthouden. Houd er ook rekening mee dat je maximaal maar één koppelteken dient te gebruiken. Verder is het van belang dat de domeinnaam niet te ingewikkeld moet zijn en simpel uit te spreken. Dat vergroot eveneens de herkenbaarheid.

Wel of geen getallen?

Het is mogelijk om getallen in een domeinnaam te gebruiken. 123 is wat je veel ziet en niet echt ludiek meer te noemen. Overweeg daarom goed of het wel of niet nodig is om een cijfer of meerdere cijfers in je domeinnaam te gebruiken.

Check de domeinnaam

Heb je verschillende ludieke domeinnamen bedacht? Dan is het nog belangrijk om te controleren of de domeinnamen nog vrij zijn. Verder is het ook nog aan te raden om te kijken welke extensie het beste past bij je bedrijf. De extensie, zoals .nl komt achter de domeinnaam te staan. Het is te overwegen om meerdere extensies vast te leggen, zoals ,com, .be of .de als je bijvoorbeeld ook in België of in Duitsland actief bent.

Reacties (0)