Nederlandse gamestreamdienst Utomik vanaf vandaag officieel van start

03 mei 2018 1 Minuut 1 Reacties
Utomik

Vanaf vandaag is het Nederlandse 'Netflix voor games' Utomik dan officieel van start. De dienst werd in 2014 gelanceerd, maar verkeerde tot vandaag in een testfase. Nu kan iedereen voor een vast bedrag per maand gebruik maken van de dienst.

Utomik uit de bètafase

Op de site van Utomik lezen we een blogbericht waarin het bedrijf laat weten officieel van start te zijn:

“We zijn van ver gekomen, sinds we in 2014 gestart zijn. We hebben meer dan 750 games toegevoegd, meer dan 100 partnerschappen gesloten en veel plezier gemaakt met onze abonnees! Het is dus met grote trots, dat we aan kunnen kondigen dat vandaag de dag is dat we Utomik officieel lanceren, en uitkijken naar een mooie toekomst (met veel meer games en andere coole dingen!).”

Er zijn al flink wat mooie games beschikbaar, waaronder de Batman: Arkham-reeks, de Saints Row-reeks, een boel verschillende Star Wars games en Shadow Tactics: Blades of the Shogun. Maar er zijn ook indietitels beschikbaar, waaronder park & Lane: Criminal Justice en Jalopy.

Hoe Utomik werkt

Het is voor nieuwe gebruikers mogelijk om de dienst veertien dagen gratis uit te proberen. Daarna kost het 6,99 euro per maand voor een individuele account. Voor mensen die hun account willen delen met maximaal drie anderen, kost het 9,99 euro per maand. Verder is de werking vrij eenvoudig: je kiest een game om te spelen, waarna er een deel van op je computer geïnstalleerd wordt. De meeste data worden echter tijdens het spelen uit de cloud gehaald.

Reacties (1)