Pathé Thuis: alles wat je wil weten over de videostreamingdienst

07 april 2020 5 Minuten 2 Reacties
pathe-thuis-full-hd

Pathé Thuis is een videostreamingdienst van eigen bodem waar je films checkt die net uit de bioscoop komen. Het is een dienst zonder abonnement: je betaalt dus geen vast bedrag per maand en huurt de films per stuk voor een bepaald bedrag. In dit artikel vertellen we je verder alles wat je moet weten.

Met Pathé Thuis bekijk je behoorlijk snel de nieuwste films. Meestal duurt het drie a vier maanden voordat een film de overgang maakt vanuit de bioscoop naar deze videostreamingdienst. Bovendien wordt ook elke week het aanbod aangevuld met nieuwe films, terwijl de oudere titels langzaamaan verdwijnen. Je gebruikt de dienst als app of via de website op allerlei apparaten. Denk dan aan smart-tv’s, gameconsoles, smartphones, tablet, pc en laptop. Eenmaal gehuurde films kun je de film op elk platform bekijken.

Account aanmaken

Voordat je echter kunt beginnen met het huren en bekijken van een film, dien je eerst een account aan te maken bij Pathé Thuis. De dienst heeft daar op zijn eigen website een handig stappenplan voor opgesteld, die we hieronder overgenomen hebben.

  1. Ga naar www.pathe-thuis.nl.
  2. Klik op ‘Meld je gratis aan’.
  3. Vul jouw gegevens in en klik op ‘Aanmelden’.
  4. Je ontvangt een activatiemail.
  5. Klik op de link in de mail om je account te activeren.
  6. Ga naar het platform waarmee jij een film wilt kijken.
  7. Log in met jouw gegevens.

Films huren of kopen

Pathé Thuis staat voornamelijk in het teken van films huren. Wanneer je een film huurt en toevoegt aan je account, blijft die voor dertig dagen beschikbaar. Als je de film eenmaal opgestart hebt, dan krijg je 48 uur om hem af te kijken. Daarna verdwijnt die van je account. Je huurt een film vanaf 2,49 tot en met 4,99 euro in standaard kwaliteit. Voor hogere kwaliteit betaalt je vaak 1,00 euro extra. Standaard kwaliteit is in dit geval SD. Voor HD (high definition, hoge kwaliteit) moet je dus een beetje extra betalen.

Advertentie

Het is tevens mogelijk films te kopen, mocht je ze meer dan één keer willen bekijken. Films die je koopt zijn altijd duurder, omdat er dus geen beperkingen op zitten. De prijs die je voor zo’n film betaalt, verschilt per titel. Soms is dit de enige optie voor een bepaalde film, omdat er op dat moment geen rechten voor de verhuur beschikbaar zijn. In de toekomst kan zoiets nog veranderen. Het gros van de films op Pathé Thuis zijn zowel te huur als te koop, dus in de meeste gevallen heb je beide opties tot je beschikking.

Betalen bij Pathé Thuis

Je kunt op vier manieren voor je films bij Pathé Thuis betalen: via een tegoedbon, iDeal, PayPal of een creditcard. Dit geldt voor de website. Regel je het op die manier, dan kun je op alle apparaten dus de content bekijken. Wil je meteen vanaf een slim apparaat huren, dan heb je beschikking over de opties PayPal en de tegoedbonnen. Een tegoedbon is verkrijgbaar van tien euro, waar je dus tenminste twee films van kunt kijken. Wanneer je bijvoorbeeld je creditcard of PayPal koppelt, dan betaal je automatisch per film die je huurt.

Je betaalt alleen waar je naar kijkt, dus er zijn geen verborgen kosten. Zorg er dus voor dat je van tevoren een betaalmethode gekoppeld hebt aan je account, zodat je daarna ongestoord de films kunt checken die je wil. Voor Xbox-gebruikers is er ook een kanttekening. Om films te kunnen huren via de Xbox, heb je een gekoppelde betaalmethode van Xbox nodig. Dit kun je doen door op je Xbox aan het Xbox Live account een creditcard of geldig PayPal account te koppelen. Je kunt je tegoedbonnen helaas niet in deze app gebruiken.

Promotiecodes

Op dit moment (april 2020) heeft Pathé Thuis een promotie waarbij je tot eind april elke dag een gratis film kunt checken. Elke dag deelt Pathé Thuis via zijn eigen socialmediakanalen (let op: alleen in de Stories van Instagram en Facebook) een code voor een film. Die code wordt rond 09:00 uur gedeeld en is geldig tot en met 23:59 uur. Met de code kun je de film bekijken die de dienst voor je uitgekozen heeft. Je hebt hiervoor wel een account bij de Thuis-dienst nodig, dat is natuurlijk logisch. Hoe dat werkt, lees je hierboven.

De code die je dus vindt in de Stories (de korte verhalen bovenaan je Instagram- en Facebook-feed), gebruik je als volgt. Voer de code in via www.pathe-thuis.nl/kado en klik op ‘Inwisselen’. Klik op ‘Bekijk film’ en dan op ‘Kijk vanaf €0,-‘. Maak nu de keuze voor SD- of HD-kwaliteit. Als je dat allemaal gedaan hebt, dan kun je de film meteen bekijken of bewaren voor een later moment. Ook deze films staan dertig dagen op je account en verdwijnen na 48 uur vanaf het eerste kijkmoment. Je vindt de film onder Mijn films als je ingelogd bent.

Meer informatie

Benieuwd naar hoe je al jouw media nu eenvoudig streamt naar je televisie? Lees dan ons artikel met alle mogelijkheden voor het streamen van media naar je tv. Wil je meer weten over het aansluiten of gebruiken van apparaten in je homecinemasysteem? Lees dan alle tips en adviezen in onze homecinema informatiegids.

Reacties (2)