Waarom heb je een 3D bril nodig om 3D content te kijken?

17 december 2012 1 Minuut 1 Reacties
3d-bril-initiatief

3DTV Magazine bestaat alweer bijna drie jaar en we schrijven dagelijks over alles dat met 3D te maken heeft, maar dat betekent niet dat 3D in de huiskamer ook al echt is ingeburgerd. Veel mensen hebben nog geen TV met 3D ondersteuning of weten simpelweg niet hoe het precies werkt. Ik krijg zelfs vaak nog de vraag waarom je voor het bekijken van 3D materiaal een bril nodig hebt.

.

De 3D techniek

3D weergave is in de afgelopen decennia flink verbeterd en op dit moment zijn we op het punt beland dat je middels het gebruik van een 3D bril een 3D materiaal in hoogwaardige kwaliteit kunt bekijken. Om meer te weten te komen over de technieken die momenteel gebruikt worden voor 3D weergave en waarom je hier een 3D bril voor nodig hebt kun je terecht op de 3D TV technieken pagina en in ons artikel over het verschil tussen passief en actief 3D.

3D brillen

Op het gebied van 3D brillen heerst er ook nog veel onduidelijkheid, bijvoorbeeld over het feit of je een 3D bril kunt dragen over een normale bril en of elke 3D bril op elke 3D TV werkt. Meer informatie hierover vind je in onze artikelen over 3D brillen op sterkte en het gebruik van 3D brillen op andere 3D TV’s.

Advertentie

3D zonder bril

Ben je helemaal geen fan van het gebruik van een 3D bril en wacht je liever op de eerste TV’s die 3D content zonder het gebruik van een bril kunnen weergeven? Lees dan onze artikelen over 3D materiaal zonder bril bekijken en de eerste bril-vrije 3D TV’s die je kunt kopen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Misty

Misty
22 oktober 2018 om 13:41

Surrender is if you give up your hand, and that
means you solely shed half the bet.

Inloggen