Vodafone gaat digitale televisie aanbieden

22 augustus 2011 1 Minuut 0 Reacties
vodafone_logo

Telecomprovider Vodafone gaat in de nabije toekomst ook digitale televisie aanbieden in Nederland. Hiermee wordt Vodafone concurrent van digitale TV aanbieders Ziggo, UPC en KPN. In eerste instantie worden de TV activiteiten uitgerold in negen gemeenten die uitgerust zijn met een glasvezelnetwerk van Reggefiber. In 2012 zal Vodafone ook televisie via het DSL-netwerk van KPN gaan verspreiden.

Maar, het blijft niet alleen bij TV zenders. Vodafone wil televisie als onderdeel van een pakket aanbieden waarin ook breedband internet en vaste telefonie zitten. De kosten hiervoor zullen varieren van 49,95 euro per maand voor internet met een snelheid van 30Mbps tot 74,95 euro voor internet met een snelheid van 100Mbps. Het zenderpakket voor digitale TV zal bestaan uit ongeveer 60 digitale TV zenders in SD kwaliteit en 20 HD zenders. Daarnaast zal Vodafone diverse Video-on-Demand diensten aanbieden zoals we die ook kennen van UPC en Ziggo.

Mocht je analoge TV graag willen behouden dan levert Vodafone dit er bij zonder extra kosten. Volgens Vodafone worden de grenzen tussen vast internet, mobiel internet en TV steeds vager en is de markt toe aan een totaaloplossing. Vodafone wil dan ook de recente ontwikkelingen als TV op je smartphone of tablet in de toekomst gaan ondersteunen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)